Arxiu del blog

dilluns, 17 de juliol del 2017

Presa de pèl de la Generalitat a la discapacitat física y sensorial.


El Govern de la Generalitat ha jugat a "l'estafa de l'estampeta" amb el col·lectiu de persones amb discapacitat física i sensorial. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies (Dolors Bassa), ha dut a terme una retallada dràstica dels Centres Especials de Treball (CET) en els centres de físics.
Aquesta Consellera, que pertany a Esquerra Republicana, ha fet desaparèixer de cop part de les subvencions dels CET's de persones amb discapacitat física, disfressant-ho com un gran acord sectorial, quan no ha arribat a pactar amb les grans federacions de persones amb discapacitat sensorial i discapacitat física que són majoritàries en el sector.
Aquesta operació s'ha dut a terme amb pactes soterrats a l'esquena del sector majoritari de Físics i Sensorials, per vendre-ho com "un gran acord sectorial" de cara a l'opinió pública. Aquest acord ha obviat el consens amb entitats com AECEMCO, ECOM, FECETC, FEACEM o ASPAYM, que representen als treballadors amb discapacitat en el territori català. 
El Departament, que dirigeix ​​Esquerra Republicana, va forçar a les entitats de Físics i Sensorials a acceptar una rebaixa al 25% de l'ajuda de la meitat del salari mínim interprofessional, deixant a 5.649 treballadors sense aquesta ajuda econòmica o amb el 25% de la mateixa . 
Davant d'aquest greuge comparatiu, la FECETC (Federació de persones amb discapacitat física) ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra l'ordre del Departament d'Dolors Bassa, per incomplir la Llei d'Integració Social del minusvàlid (LISMI) de l'any 1982, que regula els Centres Especials de Treball. En sentir-se pressionada per aquesta demanda, la consellera ha optat per vendre aquest suposat "acord marc" com un acord sectorial, obviant els desacords amb totes les altres entitats. En definitiva venent fum en un tema molt delicat que afecta col·lectius massa fràgils per prendre'ls el pèl. 
El que es ven com un "acord marc", però que en realitat només afecta al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i paràlisi cerebral; pretén subvencionar grans injustícies que afecten la gestió d'alguns grans CET's. On alguns Gerents i equip tècnic, cobren sous dignes de grans multinacionals. Per tant, amb la decisió presa pel departament s'alinea amb els interessos personals de determinats dirigents d'aquest sector. Així doncs, l'acord signat amb la discapacitat intel·lectual, la malaltia mental i la paràlisi cerebral anuncia un augment de 12 milions d'euros per a tot el col·lectiu d'empleats dels CET's.
Aquest acord anunciat com un acord magnànim del Departament amb part del col·lectiu, en realitat es tracta d'una retallada pressupostària sense precedents al llarg dels més de 30 anys d'història dels Centres Especials de Treball.
Per tant amb aquests precedents, vaticino un període llarg de demandes judicials que posaran en perill la viabilitat de molts llocs de treball. Tot per posar per davant els interessos personals d'alguns, en contra dels interessos col·lectius d'una aclaparadora majoria.