Arxiu del blog

dijous, 15 d’agost del 2013

Un govern a la picota.

Ni el més enginyós dels guionistes hagués pogut imaginar que abans de mitja legislatura, el Partit Popular estaria atrapat per un escàndol de corrupció de la mida que està gestionant el jutge instructor Pablo Ruz.

És evident que cada dia que passa Mariano Rajoy està més acorralat i patint un descrèdit internacional que intenta pal•liar creant conflictes artificials com el de Gibraltar. Per si no hi hagués prou amb la que està caient, la secretària general del Partit Popular, María Colors de Cospedal, ha posat el focus que il•lumina l'escena política, directament sobre la persona de Mariano Rajoy com a responsable de l'acord amb l'extresorer Luis Bárcenas, per què aquest últim continués cobrant del partit i rebent serveis com el pagament del gabinet d'advocats que el defensava. 

Està clar que un partit polític que està en dubte, no es pot permetre eludir l'acusació abocada sobre el seu màxim responsable i alhora president del govern espanyol. Mariano Rajoy ha mentit descaradament en seu parlamentària i està encobrint tota una trama de corrupció generalitzada del seu partit, en què s'ha destapat existia una comptabilitat B que repartia sobres i sobresous per tot arreu. 

A ulls de la comunitat internacional, la situació que viu el govern espanyol és insostenible, perquè ja no es tracta de la paraula de Luis Bárcenas contra la de Mariano Rajoy, sinó que és la pròpia Secretaria General del Partit Popular qui apunta directament al Mariano Rajoy com a responsable del pacte amb el seu extresorer.

Per això han estranyat les declaracions de Cospedal davant el jutge, en què contradiu les declaracions que va fer ella mateixa en roda de premsa per justificar la liquidació de Bárcenas. Van ser aquelles declaracions abocades en roda de premsa per Cospedal en què la número dos de la formació conservadora es va referir a una "indemnització en diferit" que en realitat - segons les seves pròpies paraules - s'havia convertit en una "simulació de salari" .

Les estranyes explicacions de Cospedal van ser comentades amb molta ironia en les xarxes socials i analitzades amb lupa pels columnistes més especialitzats. Quan havia transcorregut una setmana sense donar la cara tot i les nombroses informacions sobre el 'cas Bárcenas' que impactaven de ple al partit, Cospedal va oferir una conferència de premsa en la qual se li van plantejar els nombrosos dubtes suscitats sobre la relació laboral que l'extresorer va mantenir amb l'aparell del partit governamental.

No tinc cap dubte que un cop acabada la instrucció del cas per part del jutge Pablo Ruz (un jutge incòmode per al Partit Popular), ja s'està treballant per trobar un jutge més amable amb les necessitats de la dreta espanyola i que relaxi el nivell de pressió política que viu actualment el Partit Popular. En tot aquest entramat trobarem tres o quatre bocs expiatoris que carregaran amb la culpa i darrere quedarà tota una marea de dirigents corruptes que continuaran exercint l'ofici que més coneixen.

De moment tenim un govern sense credibilitat per justificar totes les retallades socials que ha fet, i més encara sense credibilitat ètica per emprendre noves malifetes amb l'estat del benestar.