Arxiu del blog

dimecres, 5 de novembre del 2008

I have a dream. He tingut un somni….


Aquesta va ser la frase amb la que lo Martin Luther King es va dirigir a una multitud congregada a Washington pel treball i la Llibertat i que va tenir lloc lo 28 d'agost de 1963.

Cre que qualsevol persona que tingui una mirada amb una certa profunditat social, celebrarà l'elecció del Barack Obama com a nou president de Disneylandia (perdó dels Estats Units d'Amèrica).

Les persones amb discapacitat també es van decantar per l'elecció de l'Home Negre, segons un sondeig realitzat per “Disaboom“, un portal d'Internet especialitzat en temes relacionats amb la discapacitat.

Segons aquest estudi un 57% dels electors amb discapacitat, van afirmar estar disposats a votar a Obama, enfront d'un 27% que es decantaria pel republicà John McCain, mentre que un 16% no donaria el seu vot a cap dels dos. Jo si fos una persona amb discapacitat americana i hagués de basar-me en la confiança que qualsevol dels dos candidats pogués millorar la meva situació personal, probablement formaria part d'aquest 16% que no donaria el seu vot a cap dels dos.

Però com no sóc americà i si he de decantar-me sempre probablement ho faré tenint com referència a les alternatives que dirigeixen la seva mirada més a lo social, també m'he alegrat que guanyés lo Barack Obama.

Encara que a Disneylandia no es caracteritzen molt per tenir un especial sensibilitat cap als col·lectius no productius i sangonelles de la despesa pública dedicada a lo social.

Vull reproduir una notícia que ha arribat a les meves mans sobre la importància que, les persones amb discapacitat, han tingut per als dos candidats.

Obama i McCain apesares s'han acordat en els seus programes de les pensions per a discapacitats.

Les propostes sobre les pensions de la Seguretat Social per a persones amb discapacitat realitzades pels candidats a la Presidència d'Estats Units han estat escasses en els seus programes electorals, segons els experts, informa el portal d'Internet PRWeb.com.

McCain creu que serà necessari reformar el sistema de la Seguretat Social, ja que en el futur tindrà més beneficiaris que persones en actiu que cotitzin al mateix, i s'ha mostrat a favor de complementar-lo amb assegurances privades. El republicà també ha proposat elevar l'edat de jubilació.

Per la seva banda, Obama ha proposat la creació d'una Comissió Nacional de Persones amb Discapacitat, Ocupació i Seguretat Social, formada per membres nomenats pel president i el Congrés d'EEUU, així com personal de la Seguretat Social, que s'encarregaria d'estudiar les millores que podrien aplicar-se a les pensions per discapacitat El demòcrata també dóna suport incrementar el finançament destinat a la Seguretat Social, amb la finalitat de que es pugui augmentar el nombre d'experts encarregats d'avaluar les sol·licituds de pensions per discapacitat per a agilitar aquests processos.

En opinió de l'advocat especialitzat en temes relatius a la Seguretat Social d'Estats Units Matt Berry, l'envelliment de la població incrementarà els temps d'espera en els processos de sol·licitud de pensions per a persones amb discapacitat. Berry creu que per a plantar cara a aquests problemes, el president electe podria adoptar mesures com incrementar l'edat de jubilació i les cotitzacions a la Seguretat Social dels treballadors en actiu.

Per tant companys: Visca el Barack encara que les continuarem passant molt putes tots plegats.