Arxiu del blog

dijous, 27 de novembre del 2008

L'excés de corporativisme d'alguns jutges els condueix a un ridícul social.


Aquest matí quan em dirigiria al treball, he escoltat per la ràdio que el jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadora, acusa als Mossos de filtrar casos que desprestigien als magistrats. Concretament es refereix a la negativa d'una magistrada a sotmetre's a un control d’alcoholèmia i acusa als agents d'amagar informacions que afecten més a la seguretat dels ciutadans.

Realment m'he quedat de pedra al veure els excessos corporativistes que el poder judicial duu a terme per a protegir els seus interessos.

He tingut la curiositat de buscar la definició concreta de corporativisme, i una de les accepcions que he trobat és "Tendència a defensar els interessos d'un sector professional per sobre dels generals de la societat”. Aquesta definició m'ha semblat la més definitòria de l'actitud que aquest conjunt de funcionaris (entenent funcionaris com persones a sou de l'Estat o sigui pagats per tots nosaltres), que al meu entendre, es creuen amb un poder sobre terrenal per a estar per sobre del diví i l'humà.

Entenc que lo fotut de la situació no és que una jutgessa s'hagi pres unes copes de més un dia. Lo vergonyós és que intenti utilitzar la seva posició de privilegi com jutgessa, per a eludir el que tots els altres éssers terrenals hem d'aguantar.

Per això crec que el jutge degà de Barcelona, José Manuel Regadora, s'ha passat tres pobles intentant protegir a la seva col·lega.

I és clar, amb actituds com aquesta l'única cosa que fan és que molta gent, com jo, cada dia ens costi més creure en la imparcialitat de la justícia a Espanya. D'aquesta manera, tinc la sensació que aquesta dama amb els ulls embenats que subjecta una balança, té un forat a la bena que li permet veure el que li interessa.

Cal recordar que a l'exalcalde de Jerez, Pedro Pacheco, volien processar-lo i fotre’l al talego per dir públicament que per a ell "la Justícia és un Cachondeo”. Doncs jo cada vegada penso més com ell.

Penso que tant el legislador com el jutge solen oblidar que la funció a complir per la llei, és fer previsibles les sentències. El jutge, el poder del qual deriva de la llei, no només està obligat a ser-li fidel, com única justificació del seu càrrec, sinó que ha de sentir-se orientat per un conjunt bé travat de normes a sotmetre els seus judicis al Dret.