Arxiu del blog

dimecres, 19 de març del 2008

No hi haurà transvasament, només es faran connexions temporals i puntuals. Quins collons!!!

Aquesta és la situació que s'està donant a les terres de Lleida. Ens tenen entretinguts durant la setmana, esperant que arribi el dijous i ens puguem distreure amb el "Polònia". De fet és d'agrair que tinguem una classe política que estigui tan abocada amb les necessitats de la ciutadania.

El Conseller d'Agricultura (per cert de Lleida), es va arrencar durant la fira de San Josep a Mollerussa, dient que “algú que s'imagina coses que estan allunyades de la realitat”. D'altra banda apareix el Conseller de Medi ambient i Habitatge negant fa una setmana que el Govern vulgui portar a terme el transvasament del Segre al Llobregat per a garantir el subministrament d'aigua de boca a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Sembla que són dues veus qualificades del Govern de la Generalitat, que a l'emetre aquestes opinions expressen la posició del govern català respecte a les remors de transvasament, que Convergència i Unió va començar a llançar durant les últimes etapes de la passada campanya electoral.

Doncs avui, el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha dit d'una forma lenta i pausada (com en ell és habitual), però molt clarament, que el govern estudia la possibilitat de captar aigua del riu Segre para dur-la a l'àrea metropolitana de Barcelona de forma “temporal i esporàdica”. O sigui, que deixa amb el cul a l'aire als seus col·legues de govern, per a llançar el primer globus sonda per a veure com reacciona en la ciutadania.

És qüestió d'aplicar l'enginyeria lingüística per a dir que no hi haurà transvasament, que només conduiran aigua de la conca del Segre a la conca del Ter perquè puguin beure a Barcelona. Que n’aprenguin aquests lingüistes afeccionats!!!

Estaria bé que es donessin la mateixa celeritat a resoldre els problemes de les terres de ponent, a pesar del que poguessin opinar a Barcelona.

Seria necessari recordar que l'honradesa és sempre digna d'elogi, encara que no reporti cap utilitat, ni recompensa, ni profit.

Lo Bep.

dilluns, 17 de març del 2008

Resultats de les eleccions generals, ara ningú té excusa!!!

El 9 de març de 2008 es van celebrar eleccions a les Corts Generals a Espanya. Van ser les desenes eleccions generals des de la Transició, i van servir per a renovar els 350 escons del Congrés dels Diputats i 208 del Senat. Aquestes eleccions van donar pas a la IX Legislatura.

Els resultats de les eleccions generals van donar com a vencedor al Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) que va obtenir 169 escons al Congrés dels Diputats (5 més que en 2004) i un 43,84% de vots enfront del Partit Popular (PP) que va obtenir 154 diputats (6 més que en 2004) i un 39,93% de vots. Convergència i Unió (CIU) va assolir els mateixos diputats que en en 2004, 10 en total.

Sembla ser que els votants del PP segueixen votant al PP (10.169.973). Són els mateixos del 2004 i 406.829 més. I pel que fa als electors que van votar al PSOE al 2004 ho han tornat a fer, ells i 38.361 persones més, el que els dóna 169 diputats i els deixa a 7 de la majoria absoluta.

Amb aquests resultats podem veure que, en teoria, el PSOE com a partit guanyador d'aquestes eleccions, podrà desenvolupar el que venien prometent en el seu programa electoral. Desplegament de la Llei de Dependència, engegar l'estratègia global per a la integració laboral de les persones amb discapacitat i dotar pressupostàriament amb el finançament necessari per a què aquestes iniciatives acabin madurant.

Pel que fa al Partit Popular (principal partit de l'oposició), venien proposant mesures que coincidien o superaven en alguns casos a les del PSOE.

Finalment, Convergència i Unió va matisar de forma reiterada durant la campanya electoral, que els socialistes s'havien quedat curts en l'atenció a la dependència.

Ara que iniciem la novena legislatura, és el moment de començar a veure si els socialistes portaran a terme el que tenien en el seu programa electoral. També veurem si els populars seran capaços d'exercir un paper d'oposició per a, d'una vegada per totes, creure en la política social. D'altra banda els convergents haurien de demostrar si utilitzaran la seva capacitat d'influència per a afavorir la millora d'aquestes polítiques.

A veure qui compleix.
Lo Bep.