Arxiu del blog

dijous, 2 de maig del 2013

L'atenció a la dependència i la poca vergonya del Partit Popular.

Quan va néixer l'anomenada Llei de Promoció de l'Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de dependència de mans del Zapatero, molts ja ens vam posicionar públicament dient que era una llei d'aparador perquè havia nascut sense un pressupost adjudicat.

 Tot i així, aquesta llei va comportar un pegat per solucionar molts problemes d'atenció a persones amb alts nivells de dependència, que implicaven la dedicació exclusiva de cuidadors no professionals de l'àmbit familiar. Per tant, aquestes engrunes ajudaven a l'economia familiar i sobretot a donar un cert respir econòmic a persones que no podien treballar per haver de tenir cura d'un familiar dependent.

 Hem vist com el govern del Partit Popular s'ha tret la careta i ens mostra la cara més autèntic de la dreta cavernària espanyola. Emparant-se en els requeriments de Brussel•les, es van atrevir a indultar els delinqüents que van evadir diners a l'estranger, premiant-los amb la legalització dels diners evadits i més recentment de les propietats adquirides fora del país. Tampoc els va tremolar el pols quan van haver de pagar amb diners públics els excessos de la banca espanyola, cobrint els forats generats per una mala gestió en el finançament de la construcció.

 Ara el govern ha fet públic en el Programa Nacional de Reformes 2013, publicat a la seva pàgina web, una gran "tisorada" a la llei de dependència. La qual ja va retallar fa escassos mesos reduint les prestacions i augmentant les quantitats a pagar pels usuaris amb els nivells d'atenció a la dependència més elevats. Ara tornen a la càrrega i amenacen amb augmentar un 5% les quantitats que hauran cofinançar els usuaris i es fixen com a objectiu retallar 1108 milions d'euros en les polítiques delicades a l'atenció a la dependència.

Davant aquestes expectatives de polítiques socials retallades, l'observatori de la Dependència calcula que 15.000 cuidadors perdran el seu lloc de treball. El pla ja estableix l'aprovació de dos decrets llei que suposaran 500 milions de retallada.

 Com podem veure, el govern del Partit Popular ens ha mostrat el seu veritable rostre i ideologia cap als que considera improductius i no mereixedors de ser considerats persones amb el dret de portar una vida digna.

Aquesta és l'última canallada d'un govern covard i que està immers en tot un procés de corrupció i putrefacció interna, que el fa totalment vulnerable a les voluntats d'una oligarquia dominant a Espanya al llarg dels dos últims segles. La seva covardia arriba fins al punt que no han estat capaços d'anunciar les retallades en roda de premsa, una decisió tan vil i retrògrada, demostrant un profund menyspreu a la dignitat humana, tenint en compte que un percentatge altíssim dels dependents pateixen situacions i malalties tan extremes que viuen sense plans de futur.

 Amb tot aquest panorama, podem veure com aquest escanyament econòmic manté el sistema completament aturat, sense que es cobreixin amb altres beneficiaris les places que van quedant vacants, ni es donin nous ajuts. Milers de persones en situacions precàries esperen la seva prestació i els que la tenen l'han vist reduïda o han d'aportar més diners de la seva butxaca per estar, per exemple, en un geriàtric. Així que “l'estalvi" que el Govern ven a Brussel•les en el Programa Nacional de Reformes 2013, està posant les coses molt difícils a les persones més vulnerables. Davant d'aquest panorama només tenimun camí... Sortim al carrer i fem-nos visibles a totes les seus del Partit Popular!