Arxiu del blog

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Homes contra la violència de gènere.


Recentment vaig ser convidat a participar en un acte de posicionament públic d'un grup d'homes que ens manifestem en contra de la violència masclista.

Sembla mentida que en ple segle XXI haguem de sortir al carrer per reivindicar agressions com aquestes, que produeixen un gran rebuig col·lectiu i una evident alarma social, però que encara continua sent un "delicte invisible" que ha de ser perseguible d'ofici.

És cert en els darrers anys s'han produït avenços legislatius en matèria de violència de gènere, com: Judicis ràpids, Ordres de protecció, mesures de protecció integral contra la Violència de Gènere (LO 1 / 2004, de 28 de desembre). Per evidentment aquests no han estat suficient per aniquilar la gran xacra que suposa l'agressió física, psíquica, social i emocional, que suposa la violència contra les dones.

És obvi que aquest tipus de violència està vinculada al desequilibri en les relacions de poder entre els sexes en els àmbits social, econòmic, religiós i polític, malgrat tots els esforços de les legislacions en favor de la igualtat.

Constitueix un atemptat contra el dret a la vida, a la seguretat, a la llibertat, a la dignitat i a la integritat física i psíquica de la víctima i tot això suposa, per tant, un obstacle per al desenvolupament d'una societat democràtica.

Per això volem dir d'una manera alta i contundent JA N’HI HA PROU! a tanta violència, a la passivitat dels governs que no apliquen una política adequada que previngui i persegueixi aquesta violència, a la lleugeresa amb què jutges i fiscals apliquen lleis que permeten a l'agressor acostar-se a la seva víctima, quan no se'ls condemna a viure sota el mateix sostre (el 98% de les víctimes mortes havia denunciat i estava separada o en tràmits de separació de l'agressor).

Reclamem mesures de caràcter urgent i permanent, i no meres declaracions d'intencions, producte de la precipitació, insuficients i mancats del contingut necessari per dur a terme un veritable pla de xoc, elaborades sense comptar amb les Organitzacions de dones i sectors socials afectats.

Els homes hem de mobilitzar-nos contra la violència masclista. Perquè la violència no pot ser només el problema de les víctimes que la pateixen, sinó una qüestió que afecta tota la societat.

Amb aquesta exteriorització pública, volem posicionar-nos públicament contra la violència masclista, evidenciant a la societat que els homes també tenim les nostres responsabilitats per resoldre definitivament aquest abús dels drets humans.

És per això que estem creant a Lleida una organització per a treballar per a la defensa dels drets de les dones maltractades. Aquest és un compromís que ens implica a tots i us convidar a afegir-vos a aquest grup d'homes i dones que somiem amb una societat més justa.