Arxiu del blog

diumenge, 31 de maig del 2015

Algú hauria d'explicar als espanyols...

Algú hauria d'explicar als espanyols que polititzar l'esport no és pintar a l'himne, polititzar l'esport és posar-lo en un partit de futbol.

Algú hauria d'explicar als espanyols que quan es posa una cançó (o un himne) si tens el dret de poder aplaudir, també tens el dret de poder xiular.

Que si ets lliure d'aplaudir l'entrada del Rei o de qui sigui en un estadi, també deus ser lliure demostrar el teu rebuig o enuig. Que a això se'n diu llibertat d'expressió i democràcia.

Algú hauria d'explicar als espanyols que el torneig de Copa, en realitat ni és del rei, ni és d'Espanya, ni és de res ... Que en totes les federacions internacionals hi ha dos tipus de competició: La Lliga (trofeu regular) i la Copa (trofeu per eliminatòries) i que això de "del Rei" és una mentida. Ja que aquesta competició ha estat "del Rei", de "la República", del "Generalísimo" etc. El nom és només una forma de qualificar la i de jugar a futbol no et fa partícip ni a fi a l'afegitó del nom del trofeu, segons el moment històric o la moda de cada moment.

Algú hauria d'explicar als espanyols que per jugar a futbol no tens perquè empassar amb ideologies alienes, que a això se li diu polititzar l'esport. És com dir-li "Copa Coca-Cola" i dir que si no t'agrada la coca cola no la pots jugar.

Espanyols, a veure si us assabenteu! Que us tracten com a idiotes.

(Postdata: aquest text és una reflexió anònima apareguda en les xarxes socials i que yohe traduït al català ia l'anglès.)