Arxiu del blog

dissabte, 19 de novembre del 2011

El terrorisme pot determinar una altra vegada el resultat electoral.


Al penúltim dia de la campanya electoral de les eleccions generals del 14 de març de 2004, es van perpetrar tres atacs terroristes a Madrid. 192 persones van ser assassinades i 1.430 van resultar ferides. Tres dies abans de les eleccions, el Partit Popular (PP) de l'Aznar estava a 5 punts percentuals per davant en les enquestes, i el seu successor Mariano Rajoy, semblava un fàcil guanyador per continuar el govern del PP. El resultat del conflicte de l'atemptat terrorista va ser que, d'estar aquests 5 punts percentuals per sobre en les enquestes el dimecres, el PP va perdre amb un 36% davant el 43% el diumenge, un desplaçament total de 12 punts percentual. És clar que l'atemptat terrorista va condicionar, d'una manera determinant, tant la política nacional com la internacional del nostre país.

Sembla que la història torna a repetir-se, ja que en l'últim dia de campanya de les Eleccions Generals de 2011, un altre grup terrorista anomenat "Els Mercats", han tornat a pressionar als més de 35 milions d'electors espanyols, per condicionar el seu vot del diumenge dia 20 novembre de 2011. La seva acció ha estat molt senzilla, pressionant per augmentar la prima de risc espanyola elevant-la a més de 500 punts sobre l'índex de referència alemany, arribant a les xifres en les que Grècia i Itàlia van ser intervingudes per la Unió Europea.

La gran allau de vot que recol·lectarà el Partit Popular, segons tots els sondejos publicats, podria desmobilitzar al seu propi electorat i això suposaria un elevat risc de punxar el dia de les eleccions. Llavors s'ha cregut necessari reforçar la proximitat a l'abisme econòmic, per recordar a l'electorat que "Els Mercats" vigilen amb lupa els passos que Espanya ha de donar.

La primera prova de la força d'aquest grup terrorista la vam tenir el passat mes de setembre, quan van aconseguir d'una forma mai vista fins ara, que es modifiqués la Constitució espanyola d'una forma ultra ràpida, establint un consens entre socialistes i populars. La Constitució espanyola era considerada com el gran pilar que suportava tot l'estat de dret després de la transició.

Sempre s'havien tancat les portes a qualsevol modificació, per la por de les derives independentistes basques i catalanes. Els dos partits majoritaris a Espanya tradicionalment havien mostrat un consens a l'hora de protegir la carta magna de qualsevol atac secessionista. Per tant, això demostra l'alt nivell de poder que aquests terroristes anomenats "Els Mercats" tenen a l'hora de teixir les seves estratègies i forçar els polítics a obeir.

El secret no és altre que el de generar un estat de pànic econòmic, que aconsegueixi prestar un vot (tradicionalment d'esquerres) a la dreta per exercir la seva opció de govern. Amb aquest escenari, el Partit Popular accedirà al govern sense haver fet el més mínim esforç, ni haver ofert cap mesura contra l'actual crisi en què estem submergits. Senzillament s'ha esperat al portal de casa a veure passar el cadàver del seu enemic.

Rajoy sap que no podrà lluitar per controlar la prima de risc, senzillament perquè no depèn d'ell i ja va demostrar que amb una sola trucada de l'Angela Merkel, és suficient per ajupir el cap i ajuntar les mans.

Jo només espero que demà imperi el "sentit comú" entre l'electorat. Aquest sentit comú que al llarg de la història, hem delegat a l'oracle de Delfos, al Concili de Trent, al FMI i a les agències de qualificació i fins hi tot a emprenedors com el "Paco el Pocero".

El Partit Popular no enganya i per no fer-ho callen com a putes el que faran a partir del dilluns dia 21. És clar que retallaran més inversió serà a l’ensenyament i a les polítiques socials, és el més fàcil. Permetran l'augment del gran símbol nacional d'Espanya, que és el frau fiscal (així ho han fet tradicionalment). I als catalans ens posaran al nostre lloc, si tenim en compte que el gran filó electoral dels populars sempre ha estat el terrorisme d'ETA i la immersió lingüística de Catalunya. Doncs bé, el filó electoral d'ETA s'ha acabat amb la qual cosa el seu èxit a la resta d'Espanya només pot ser el desmantellament de l'autogovern de Catalunya.

Davant de tot aquest panorama només puc exclamar: "Que el Rajoy ens agafi confessats!".