Arxiu del blog

dilluns, 19 de gener del 2009

Soraya Sáez de Santamaría i el gir del Partit Popular cap no se on.

Quan els polítics surten del Congrés i deixen a un costat els seus discursos i els seus vestits, s’agraeix. Ells i elles ho saben, per això ja és habitual veure'ls en revistes i dominicals en actitud de gairebé confessió i lluint models poc habituals en la seva activitat diària.

No és la primera vegada que una política es mostra amb molta més frescor a les pàgines cuché. La vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega va desmentir les rumors sobre la seva suposada homosexualitat en una d'aquestes revistes. Encara ressona el posat de les vuit ministres de Zapatero a Vogue, vestides pels modistes més importants del país.

Personalment considero que les tan criticades fotos de Soraya Sáez de Santamaría, només són la demostració que viure constantment enfundats en una cotilla no garanteix tenir més credibilitat.

En aquest cas no em negareu que és molt més d'agrair aquesta imatge de Soraya Sáez de Santamaría, que la d'Esperanza Aguirre en fundada en els seus mitjons amb sabatetes de taló. A mi, sincerament, veure a la vella presidenta de la Comunitat de Madrid no em posa. No em motiva gens ni mica. En canvi aquesta imatge suggeridora de la Sorayeta indica que ha començat el desglaç al Partit Popular.

Per descomptat jo no descarto que si la línia ideològica del Partit Popular continua per aquesta sendera de normalització i humanizació dels seus líders, algun dia puguin donar una imatge d'una dreta més d'acord amb la societat en la qual viu. Amb gestos com aquest penso que el gir cap al centre que Mariano Rajoy pretén fer, pot dur-lo a tenir un nivell més elevat de confiança de la franja electoral de centre. Amb un criteri més progressista i sobretot amb unes idees més compartides per la gent.


No cal oblidar que la dreta casposa de sempre, mai accedirà a perdre la seva caspa. Però aquestes noves generacions de polítiques criades a força de Nocilla cereals deshidratats, transmeten bones vibracions i fan tenir confiança en el futur. En qualsevol cas seria bo plantejar una nova imatge per a les polítiques de la vella guàrdia, com aquesta proposta d'Esperanza Aguirre.

Sincerament crec que la Soraya Sáez de Santamaría farà carrera perquè té les idees clares i sobretot sap aprofitar el temps mediàtic.

Vinga Soraya aquest estiu estem esperant un toples teu a Mallorca i així aconseguiràs fer el guió dels seus programes al Federico Jiménez Losantos, per als pròxims sis mesos.