Arxiu del blog

dissabte, 2 de desembre del 2017

S’han de dir les coses pel seu nom!!!


Les persones són innocents fins que en un judici amb garanties es dictamini el contrari: és diu:   PRESUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA.

Quan una persona pacífica i sense cap indici de fuga és empresonada preventivament sense judici per motius polítics es diu: PRES POLÍTIC.

Quan una persona ha d’emigrar forçadament per no ser empresonat sense judici per motius polítics es diu: EXILI.

Quan la policia càrrega amb violència desproporcionada contra manifestants desarmats i pacífics, es diu: VIOLÈNCIA POLICIAL.

Quan un president de Govern cobra sobres en negre es diu: CORRUPCIÓ D’ESTAT.

Quan un ministre conspira impunement amb la Fiscalia per “afinar” políticament les seves accions, o per destrossar un sistema sanitari es diu: PREVARICACIÓ.

Quan un detingut, sense actitud violenta ni evasiva,  rep els insults, les mofes i les humiliacions de la policia que el deté, i és emmanillat d’esquenes innecessàriament en el seu trasllat a presó es diu: ABÚS POLICIAL.

Quan en un cas de corrupció política es destrueixen impunement proves (discs durs, per exemple) sense cap conseqüència judicial, o el poder judicial no actua d’ofici quan hi han indicis clars de corrupció d’Estat es diu: CORRUPCIÓ JUDICIAL.

Quan les institucions de l’Estat prohibeix a una televisió pública a dir les coses pel seu nom per motiu polítics i/o electorals es diu:  CENSURA.

I quan en un Estat... no hi ha PRESUMPCIÓ D’INNOCÈNCIA, hi han PRESOS POLÍTICS, hi ha gent a L’EXILI, hi ha VIOLÈNCIA POLICIAL, hi ha CORRUPCIÓ D’ESTAT, hi ha PREVARICACIÓ, hi ha ABÚS POLICIAL, hi ha CORRUPCIÓ JUDICIAL, hi ha CENSURA se’n diu: 

DICTADURA.

LES COSES PEL SEU NOM.