Arxiu del blog

dissabte, 16 de setembre del 2017

L'emprenyament català uneix al país.

Un cop arribats a aquest punt, no cal ser cap gurú de la política per saber que l'anunciat xoc de trens ens portaria a aquesta situació de crispació. Encara que aquesta sigui més política que social.

Sis anys consecutius fent escenificacions de musculatura política amb Diades d’assistència milionària, feien presagiar que el poble català no s’acolloniria fàcilment. Qualsevol persona amb un mínim de perspicàcia política per part del govern central, hauria deduït que aquest era el pitjor escenari al qual podien arribar. Fomentar durant anys la catalanofòbia per obtenir rèdits electorals, era una opció que et feia presagiar allò de "pan para hoy y hambre para mañana".

Després d'utilitzar la sang de les víctimes d'ETA per intimidar la societat espanyola i a canvi mostrar-se com un govern protector, va tenir el seu resultat a curt termini en l'època d'Aznar i també en la del Felipe González. Aquestes avantatges aportats a priori, tindran la seva contraindicació a partir del dia 2 d'octubre. L'endemà del referèndum el Mariano Rajoy haurà de estendre ponts amb Catalunya, independentment del resultat de la consulta. Serà un escenari difícil, no només per la part catalana, sinó que també ho serà per la part espanyola. Tanta intoxicació i odi cap a Catalunya no podrà convertir-se en amabilitat d'un dia per l'altre.

Tota la fatxenderia exhibida per un poder judicial a sou de l'Estat espanyol i tolerant la intervenció del govern en les seves accions, o les actuacions de la Guàrdia Civil exhibint actituds provocatives, només han aconseguit aglutinar tendències polítiques que fins ara es mostraven irreconciliables. Era difícil d'intuir que en el mateix bàndol de la consulta del referèndum estiguessin els antisistema de la CUP, el centredreta del PDCAT, moviments d'esquerres ubicats a CSQP i el centreesquerra d'Esquerra Republicana, reivindicant una Catalunya independent i en forma de república.

No obstant això, si parlem de moviments polítics que independentment del seu vot, estan a favor de la realització del referèndum a Catalunya. Aquí només trobarem al Partit Popular, la delegació catalana del PSOE (PSC) i Ciutadans (en representació de la dreta liberal) que hi estan d’esquena.

Així doncs, el govern de l'Estat espanyol té una mala peça al teler. La societat catalana està mobilitzada i tots i cadascun dels actes que el govern ordena a través del sistema judicial o dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, és un motiu més per sortir de casa el dia 1 d'octubre i anar a votar . Al meu entendre no cal que persegueixin cartells electorals, paperetes o urnes. Cadascuna de les notícies que a Espanya celebren com una victòria, els partits independentistes i els votants independentistes ho celebrem com a arguments pel SÍ a la nostra campanya electoral.

En aquest referèndum ja no es tracta de dretes ni d'esquerres. En aquest referèndum es tracta d'DEMOCRÀCIA, DIGNITAT, LLIBERTAT i UNITAT. L'actitud quixotesca d'un govern espanyol, que ha de convèncer la ciutadania catalana dient que ells se senten "muy y mucho españoles", ja ens indica el nivell d'intel·ligència política d'aquest personal.

L'estratègia que estan usant en la fase del xoc de trens, està fracassant en tots i cadascun dels actes que estan realitzant. Desde la Heather Nauert (portaveu del Departament d'Estat del govern dels Estats Units) fins a Jean Claude Junker (President de la Comissió Europea), s'han vist obligats a distanciar-se del govern d'Espanya i admetre que tot i ser un assumpte intern, reconeixerien el resultat de la consulta convocada.

Per tant, com a independentista no puc més que agrair al Govern d'Espanya la campanya gratuïta que ens estan fent per a aquest referèndum. Continuïn buscant paperetes, sense descuidar-se de les urnes. Però sobretot el dia 1 d'octubre, tinguin a bé presentar-se amb la “cabra de la legión” a l'entrada de l'avinguda Diagonal. Jo ja sóc conscient que el dia de la votació no es pot fer campanya electoral, però la presència de la cabra sense cap logotip, no incomplirà cap llei electoral.