Arxiu del blog

dimarts, 7 d’abril del 2009

Joan Saura i els telenoticies de la Televisió de Catalunya.

Pel que sembla, el Conseller Saura vol continuar sent l'estrella dels telenoticies de la Televisió de Catalunya. El cas és que la seva última decisió d'encarregar un informe al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre l'ús que les televisions van fer de les imatges de les càrregues policials a les manifestacions anti-Bolonya. Ja que, segons el conseller, la repetició "excessiva" d'aquestes han danyat la imatge del cos policial dels Mossos d'Esquadra.

Estranya reacció la del Conseller quan nouvingut al seu càrrec es va encarregar d'airejar públicament, les imatges d'alguns membres de la policia catalana infringint maltractaments a detinguts. Potser no hi havia caigut llavors que aquesta acció pogués danyar la imatge que l'opinió pública pogués tenir dels Mossos?

La pròpia Monserrat Tura, dona a la qual tinc per molt assenyada, va sortir deixant a Saura en pilota picada, dient “Tots els càrrecs públics tenim l'obligació d'explicar-nos el millor que sapiguem perquè la ciutadania percebi quin és la nostra posició davant un fet, i no podem culpar al missatger".

Crec que és patètic que a hores d'ara, el Conseller no sàpiga admetre que hi va haver un error i que se seria tan senzill reconèixer més sovint que s'ha equivocat. Però com poden reconèixer cap error aquells que han estat cridats a salvar la humanitat? I resulta que el món, profundament injust amb ells, no els entén.

Realment el President Montilla va ser molt hàbil al fer que Saura es mullés assumint una Conselleria compromesa i complicada. Potser Iniciativa estava més acostumada a gestionar “maries” com "Medi ambient", en les que els conflictes eren de poca rellevància.

Per tant, és ben cert és que aquesta dita catalana que diu "qui es foti la carn, que es foti l'os".