Arxiu del blog

dijous, 16 de novembre del 2017

Les necessitats socials com a ostatge del 155.

El cop d'Estat que el Govern de la banda del Partit Popular ha infringit a les institucions catalanes, amb la col·laboració necessària de Ciudadanos i PSOE, destil·la odi i set de venjança.

Un exemple molt patent és el desig d'humiliació que des del nacionalisme imperialista espanyol, es pretenen infringir als símbols catalans. Aquest 155 humiliant va començar amb l'espantada d'empreses de Catalunya cap a diverses ciutats espanyoles, mitjançant el canvi de seu social. Es tracta d'un càstig col·lectiu, que perjudica per igual a independentistes i als que no ho són. Pretenen realitzar un escarment general per la gosadia posar en qüestió la "sacrosanta unidad del Estado", que volen que serveixi com un avís a navegants. Estem advertits del preu de la democràcia.

Aquesta estratègia medieval que porta a terme el govern espanyol, utilitza totes les eines pròpies de les dictadures més radicals. Conscients que una de les premisses per minar la moral del contrincant, és atacar-lo per la part que més li fa mal. En aquest cas el 155 humiliant s'ha acarnissat amb els col·lectius més febles de la nostra societat. Van començar al mes de juny intervenint comptes de la Generalitat per interferir en les polítiques socials. Conscients que agreujant la distribució dels ajuts als col·lectius més desfavorits, provocarien que aquests col·lectius s'aixequessin contra el Govern de Catalunya.

Les subvencions que estaven assegurades i pressupostades abans que Montoro posés les mans a les butxaques de la Generalitat. Aquestes subvencions es van bloquejar per la intervenció desmesurada d’un govern espanyol embogit, sota la bandera del 155 humiliant.

Aquesta estratègia fa que l'actual ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, hagi tingut la poca vergonya de fer un tweet en què deia textualment "desde el Gobierno trabajamos para no dejar a nadie atrás, por eso hemos liberado el pago de las subvenciones del Tercer Sector de #Cataluña que se encuentran bloqueadas por el incumplimiento de la Generalitat".  S'han bloquejat subvencions com: la Convocatòria Ordinària de Subvencions a Projectes i Entitats (COSPE), les que estaven a càrrec del 0,7% de l'IRPF o les de l'Institut Català de la Dona.Cal ser molt mesquí per fer política amb les precarietats de col·lectius com: persones sense llar, infància vulnerable, persones grans, persones amb discapacitat, entre molts altres.

Val a dir que hi ha una mica de programat i una mica d'improvisat en les accions del 155 emocional. Estava prevista la pluja de menyspreus sobre Catalunya, paper que ha recaigut en els mitjans de comunicació i específicament en les cadenes de televisió, així com a les xarxes socials. Ni al País Basc van rebre tanta humiliació, insults, vexacions, desqualificacions i ultratges durant els llargs anys de la violència terrorista.

No vull ser pessimista, però estic convençut que l'estratègia de la humiliació contra Catalunya, estarà en escena un llarg període de temps. És possible que els efectes demolidors del cop d'Estat del 155, s'oblidin després de les eleccions del 21-D, però la frontera entre espanyols i catalans continuarà més vigent que mai, ja que l'ha alçat l'altre 155. El 155 invisible que ha utilitzat l'escarni i la violència emocional contra tota la ciutadania catalana, fins i tot a aquells ciutadans que no simpatitzaven amb la proposta sobiranista.

Així doncs, sempre ens mantindrem “tossudament alçats” contra aquells botxins que utilitzin estratègies de guerra psicològica com la humiliació i la submissió d'un poble pacífic que aspira a ser lliure. Mai aconseguireu arrencar-nos les nostres idees, Franco (el vostre líder) no ho va aconseguir durant els seus 40 anys de dictadura. Vosaltres (PP, PSOE i Ciutadans) tampoc ho heu aconseguit durant els vostres 40 anys de postfranquisme.