Arxiu del blog

dimarts, 16 de març del 2021

La monarquia espanyola no es blanqueja ni amb tones de lleixiu.

 

La Casa Reial espanyola segueix rebent garrotades, tant des del propi país, com des de l'exterior. Un dels més contundents ha set el periodista francès Anthony Bellanger, a l'emissora pública francesa France Inter, en què qualifica el cas del Rey fugit com "vodevil grotesc molt castellà" i l'actuació del Borbó com "estafador d'estar per casa ".

El periodista apunta que la investigació sobre el frau fiscal amb comissions il·legals, evidència que qui va governar a Espanya durant 39 anys és "descendent de Lluís XIV i ha actuat com un vulgar delinqüent".

Així mateix Bellanger recorda que des del 2014, Joan Carles ja no té immunitat i en aquests moments està "nu jurídicament", a disposició de que qualsevol iniciativa que decideixi iniciar la seva persecució judicial.

Això ens posa en evidència que la monarquia espanyola està en caiguda lliure, per demèrits del propi Joan Carles, però també ens posa de relleu que el seu fill, i actual Rei, tot i haver intentat treure’s el mort de sobre per no enfonsar-se amb el seu pare, tot i expulsar a les seves germanes de la "família Reial", no ha aconseguit netejar la seva imatge. La Casa Reial és perfectament coneixedora del criteri de l'opinió pública espanyola, tement que en qualsevol moment la situació pugui empitjorar pel fet que apareguin noves confidències comico-patètiques que accentuïn més el deteriorament públic de la corona.

Quan un periodista, com Anthony Bellanger, des d'un país on hi ha un ple respecte a la llibertat d'expressió diu que "Joan Carles es passejava per Ginebra com un vulgar gàngster, de segona divisió, amb 2 milions en metàl·lic"; és que la pudor de la putrefacció de la Casa Reial espanyola, ja ha creuat el Pirineu. I crec que a Europa no hi ha ni prou calç, ni suficient pintura blanca per plantejar la monarquia.

Encara que ben mirat, els Borbons ja havien donat pistes de la seva fam defraudadora, al perdre les seves corones en moltes ocasions en els últims segles i que una més no seria l'excepció, sinó més aviat seria la regla.

Per això, el degoteig d'informacions relacionades amb les finances de el rei emèrit, va continuar quan la Fiscalia va confirmar que estava investigant les seves despeses, suposadament amb fons de l'empresari mexicà Allen Sanginés-Kraus, li va seguir una segona sorpresa, quan es va anunciar que la Fiscalia obria una nova investigació després de rebre un avís de el Servei Executiu de la Comissió de Prevenció del Blanqueig de Capitals del Banc d'Espanya (SEPBLAC) dependent del ministeri d'Economia.

Ara el Govern d'Espanya (el més progressista de la història en boca del seu president Pedro Sánchez), haurà de ser el protagonista principal d’aquest vodevil que contribueixi a blanquejar la imatge d'una monarquia (brotxa en mà).

La campanya de blanqueig de la Casa Reial ja va començar a l'inici de la pandèmia en el moment en què el Rei actual (fill del rei fugat), va impulsar una gran donació alimentària realitzada per una organització social de reconegut prestigi com la Creu Rojai i que portava el títol de "Creu Roja RESPON enfront del Covid-19".

Felip VI va mobilitzar a totes les Corporacions Nobiliàries del país, utilitzant totes les Ordres Militars, les cinc Reials Mestrances, les Ordres Internacionals amb activitats a Espanya, així com a altres corporacions nobiliàries i cavalleresques perquè compressin 38.604 litres de llet de llarga durada i al voltant de 25.000 litres d'oli. Totes aquestes institucions Nobiliàries, vindrien a ser els "Senyorets de l'Estat espanyol", que han col·laborat intensament des de l'inici de la pandèmia amb organitzacions benèfiques perquè de forma "senyorial" es lliuressin aliments als seus vassalls i a les seves famílies. Això sí! Tot aquest treball de campanya i blanqueig d’imatge, servia per a "recomanar" als dirigents d'aquestes organitzacions socials, que públicament agraïssin el suposat “l'impuls del Rei".

Continuant amb l'operació "neteja de la Corona" i sense anar més lluny, el passat 23 de febrer el Congrés dels Diputats va acollir un acte per commemorar el 40 aniversari de l'intent de cop d'Estat de 1981. L'esdeveniment va comptar amb la presència del Felip VI; del President del Govern, Pedro Sánchez, altres membres de l'Executiu, representants de la cambra baixa, del Senat i d'altres poders de l'Estat. No obstant això, diversos grups independentistes van desestimar la invitació a un acte que "només va servir d'operació per blanquejar la monarquia". I just a la fusta, l'actual cap d'Estat va intentar "rentar la cara a l'Emèrit del seu pare" en lloc de "llançar un missatge clar de condemna del franquisme".

L'opacitat que envolta la monarquia espanyola, així com la reiterada negativa del Congrés a investigar les presumptes accions il·lícites de la Família Reial, tampoc ajuden a millorar la seva imatge. I, de fons, els problemes judicials i els escàndols econòmics que assenyalen a l'emèrit, investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem pel presumpte ús fraudulent de targetes black, blanqueig de capitals i el suposat cobrament de comissions de la construcció de l'AVE a la Meca .

La necessitat de Règim del 78, en mans del PP i del PSOE, d'inventar històries per presentar al Petit Borbó com algú que es preocupa pels seus súbdits, fa que una compra de materials per actuar davant l'emergència del coronavirus per valor de 432 milions d'euros que va fer el Govern d'Espanya, els mitjans de comunicació afins al "Regiment del 78" ho van vendre com que tot el que havia arribat a Espanya fins ara era donat gràcies a les gestions del rei Felip VI. Mitjans com La Vanguardia, El País, Onda Cero, OK Diari o Atresmedia, entre d'altres, van publicar que el material xinès que arribava era gratis, quan ja havia estat pagada per davant o com si aquesta compra no es pogués haver fet sense el rei, tal i com ho van fer altres països que van adquirir aquests materials abans i en abundància, sense necessitat de que cap Borbó hi intercedís com Alemanya, França o Holanda.

El més ridícul d'aquest intent de blanqueig de la monarquia, és que aquestes mascaretes donades falsament a #MarcaEspaña, s’hagués atribuït a Felip VI el mèrit d'aquesta donació, quan la veritat és que ja les havia pagat el Govern d’Espanya. En canvi els mitjans defensors del Règim del78,  van intentar confondre l'opinió pública, assumint aquest material com a donacions que el multimilionari xinès Jack Ma, cofundador d’Alibabà, va fer a tots els països d'Àfrica, o de qualsevol altre país tercermundista, que les hagués demanat. És realment curiós que es treballés tant per blanquejar a Felip VI, si no és que blanquejant al Borbó s'apuntalava al propi règim de el 78 post franquista. Aquesta és l'autèntica "Marca Espanya".