Arxiu del blog

dimarts, 16 d’agost del 2016

Una col·lecció de màrtirs com a resposta!

Es feia cada vegada més evident que el govern espanyol conduiria la relació entre Espanya i Catalunya cap a un xoc de trens. Aquesta situació no fa més que augmentar la tensió existent en el mercat polític. Encara que això no té perquè ser negatiu per a cap dels dos bàndols; d'una banda el moviment independentista català necessita més llenya al foc per mantenir viva la brasa del projecte de separació d'Espanya, i per un altre el Partit Popular haurà d'afrontar una legislatura en minoria parlamentària. El que provocarà que anem a unes terceres eleccions, si no pot investir el corrupte de Rajoy, o que iniciï legislatura amb l'abstenció del PSOE i que tingui problemes per aprovar pressupostos i realitzar gestió de govern, la qual cosa portaria també a unes terceres eleccions dins d'un any.

Aquesta inestabilitat del govern espanyol necessita mantenir una causa comuna que mantingui unit al seu electorat. Per tant, les amenaces de secessió catalana li aporten l'argamassa que cohesiona aquest discurs tremendista que arriba per lligar el unionisme espanyol, ja sigui de dretes o d'esquerres.

Davant d'aquesta situació, la millor estratègia que pot adoptar Madrid és la de buscar a qualsevol preu elevar el to del discurs anti català. Sabent per endavant que arribarà el moment en que hagi de prendre accions de inhabilitacions personals, per evitar haver d'arribar a l'últim recurs de la suspensió de l'autonomia.

Això suposarà un degoteig d'execucions polítiques que s'iniciarà amb l'habilitació de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell. A aquesta li seguiran necessàriament l'actual President de la Generalitat, Carles Puigdemont. Tenint en compte que Artur Mas ja va ser apartat del govern.

La col·lecció de màrtirs del procés català anirà en augment en aquesta propera legislatura. Aquesta inestabilitat política no beneficiarà en res, ni la política ni l'economia catalana. Tot i que els resultats obtinguts fins ara demostren que el nivell d'inversió estrangera a Catalunya no només no han baixat, sinó que han augmentat en un percentatge que duplica la inversió a la resta de l'Estat espanyol.

Però aquest desgast polític i econòmic, no perjudicarà només Catalunya. Espanya continuarà en una situació d'inestabilitat política que posarà molt nerviosos als seus socis europeus i al Fons Monetari Internacional. El volum de l'economia espanyola multiplica per quatre el de Grècia i la mera possibilitat que es desestabilitzi, podria arrossegar una part de l'economia europea.

Per tant, aquest cementiri de màrtirs que el govern del Partit Popular vol potenciar, serà el bumerang que esclati en la seva pròpia cara.