Arxiu del blog

dissabte, 26 de juliol del 2008

Rolling Stones els dinosauris del rock and roll.


La llegendària banda liderada per Mick Jagger i Keith Richards ha estat sinònim de rock and roll. Després de més de 40 anys de carrera plagats d'escàndols, excessos i bona música, em comencen a generar una certa llàstima. I sembla mentida que digui llàstima, quan són personatges que s'embutxaquen milers de milions d'euros cada any.

Els primers àlbums de la banda es caracteritzaven per versions de cançons americanes. El seu single "(I Ca't Get No) Satisfaction," va establir als Stones com una de les bandes més grans a l'escena del rock & roll. Per a mi van ser un referent musical, ja que les seves composicions m’agradaven, principalment per melodies senzilles, i estructures simples, on no abunden massa acords a més de cançons crues i plenes sexe, drogues i algunes força misògines.
(Honky Tonk Woman)

Han llançat un munt d'àlbums al mercat, entre enregistraments originals i compilacions, amb una totalitat de més de 200 milions de discos venuts mundialment.

El seu estil transgressor va anar caient cada vegada més, en un estil comercial enfocat única i exclusivament a generar beneficis.
(19th nervous breakdown)

M'han agradat sempre molt els Stones, encara que no he ocultat mai la meva predilecció pels Beathles. Però al 1991 em van enganyar com a un xino, al vendre'm l'entrada per al que havia de ser l'últim concert dels Stones a Barcelona. Hi vaig ser i em va encantar, però després han tornat amb la mateixa fórmula comercial de sempre, escenografia, eines multimèdia, làser i tot tipus d'ajudes per a emmascarar la pèrdua d'autenticitat.

Per la meva part, ja he fet el rèquiem pels Stones. Ara ja només els falta un bon geriàtric ple de drogues, alcohol i sexe. Más que res per a recordar, no per a consumir.

Lo Bep.

dimarts, 22 de juliol del 2008

Si no podem posar fi a les nostres diferències, contribuïm que el món sigui un lloc apte per a elles.

Els països pertanyents a la civilització occidental es troben sumits en una situació de crisi d'identitat i funcionalitat davant la societat civil a l'hora de resoldre amb propostes de contingut real als problemes socials que venim patint.

La dissociació tan extrema a la qual estem arribant en aquests moments, entre una classe política mediocre allunyada de la mateixa realitat social, i una ciutadania que sofreix les conseqüències de l'escassa competència dels seus representants polítics, constituïxen l'ingredient perfecte per a aconseguir que les persones amb discapacitat es mobilitzin a través de la constitució d'una infinitat d'organitzacions representatives que puguin solucionar les seves problemàtiques més immediates.

En l'actualitat, el moviment associatiu de persones amb discapacitat representa la lluita democràtica bàsica a favor de l’autoexpressió i l’autorrealització en qualsevol mitjà social. Per tant, podem veure un ampli i heterogeni conjunt d'organitzacions (associacions, federacions, fundacions,...), que persegueixen uns objectius i fins, comunes i compartits, a l’entorn d'optimitzar la qualitat de vida les persones amb discapacitat.

Al llarg de la meva experiència en el món associatiu en el sector del coix, m'he trobat amb grans persones al capdavant d'entitats emblemàtiques, que el seu únic actiu ha estat el treball diari per a crear serveis, reconèixer drets i dignificar la imatge social del nostre col·lectiu.Paral·lelament a aquests exemples de bones pràctiques de persones i organitzacions, també m'he trobat coixos xerraires i mentiders. Gent que han utilitzat i utilitzen la seva cadira de rodes com a penyora per a garantir-se un nivell econòmic, a costelles del col·lectiu.

És fàcil jugar amb la imatge benefactora que les persones amb discapacitat podem transmetre davant la societat. No tots els coixos són rossos, no tots els coixos són treballadors, no tots els coixos són honests, no tots els coixos van amb la veritat per davant.

Des de d’aquest bloc vull fer un petit homenatge a tota aquesta gent treballadora, honesta i compromesa amb les necessitats de les persones amb discapacitat. Per que crec fermament que una societat més compromesa és possible, que a les persones amb discapacitat podem arribar a ser ciutadans de ple dret.

Com va dir lo John Fitzgerald Kennedy, "Si no podem posar fi a les nostres diferències, contribuïm que el món sigui un lloc apte per a elles."

Lo Bep.

diumenge, 20 de juliol del 2008

Un espectacle d'estètica i plasticitat en els moviments…

En moltes ocasions quan comparem activitats desenvolupades per persones sense cap discapacitat, amb les executades per persones amb limitacions funcionals, tenim una tendència malaltissa a la comparança. Ambdues activitats només es poden comparar en que posen a prova els límits del cos humà.

L'art de coordinar els moviments d'un cos en l'espai amb els ritmes i les melodies de la música, es denomina ball. Tant si és sense cap limitació com si és amb disfuncions motores.

El ball en cadira de rodes cal buscar orígens en l'any 1983, quan una de les seves precursores, la ballarina i coreògrafa holandesa Corrie van Hugten, després de sofrir un accident va tenir una lesió medul·lar. Amb l'ajuda d'una amiga fisioterapeuta, Ondine de Hullu, va crear aquesta nova modalitat del ball, en la que s'inclouen les tècniques “duo” (els dos components de la parella ballen en cadira de rodes sense la utilització de cap semàfor) i “combi” (com les neveres, quan un component de la parella balla dempeus amb el risc existent de ser atropellat en qualsevol moment).

Aquí per mostro algunes de les demostracions que m'han patit molt bones pel dinamisme i la plasticitat dels seus moviments.

Disfruteu-ho.

Lo Bep.

Rock and rodes.Acaramelats rodants.