Arxiu del blog

dimarts, 7 d’abril del 2020

El Covit-19 i el dia mundial de la salut.

Aquest és un dels capricis que la vida ens ha posat davant nostre. La celebració del dia mundial de la salut el 7 d'abril, ha de portar-nos a la reflexió, per petita que aquesta sigui.

La pandèmia que estem vivint com un malson, no és la primera i desgraciadament no serà l'última. Per a buscar algunes de les "casualitats" de la història del nostre món, veiem que al 1720 hi va haver una pandèmia de pesta negra que va acabar amb centenars de milers de persones, al 1820 va ser la còlera la que es va encarregar de regular l'excés demogràfic, al 1920 va ser l'anomenada "Gripe Española" la que va fer estralls a Europa i Amèrica i amb el canvi de segle a l'any 2020 ens apareix el  nou virus COVID-19.

Davant d'aquest escenari, es fa evident que les persones no controlem el nostre destí com ens ho havien fet creure. La pandèmia del Covit-19 ha arrasat com un tsunami en tan sols cinc mesos, causant destrosses econòmiques i humanes per tots els continents per on passa, inclòs l'europeu.

La propagació del Covit-19 ha posat cap per avall a mitja humanitat. Donant-se una sèrie de "casualitats" que, com a mínim, semblen curioses.

Tècnicament aquest virus neix a la Xina i afecta especialment la ciutat de Wuhan i la seva província. Un oftalmòleg d'aquesta ciutat adverteix de l'alt grau de contagi que té, la resposta de el govern xinès és desautoritzar-lo i silenciar-lo. Al cap d'uns dies mor infectat pel Covit-19 i, ara sí, el mateix govern el lloa i es disculpa per haver-ho qüestionat, però el mal ja està fet.

Segons sembla el Covit-19 és altament infecciós, però a la Xina no s'estén per la resta del país, que té més de 1386 milions d'habitants l’any 2017. Casualitat? Jo no hi crec amb les casualitats.

En un món globalitzat com el que vivim, aquest virus està en el seu propi brou de cultiu i en tot just quatre mesos arrasa Itàlia i Espanya (les dues "potències" del sud d'Europa). Amb uns governants que sabien que era una infecció greu i es van limitar a mirar l'horitzó comentant que el tsunami s'acostava. Doncs bé, quan ha arribat a envestit amb tota la seva força en països amb societats anàrquiques i amb poca consciència de protecció social.

L'Estat espanyol s’amortalla en la bandera, la unitat de la pàtria i l'estament militar per combatre un virus d'efectes letals, amb un sistema sanitari destrossat gràcies a la banda del Partit Popular. En canvi a casa nostra ens agafa amb el sistema sanitari cap per avall, per obra i gràcia d'Artur Mas i el seu conseller Boi Ruiz, així com de l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso i el seu íntim amic l'exministre de l'interior i numerari de l'Opus Dei Jorge Fernández Díaz, quan es vanagloriaven dient "les hemos destrozado el sistema sanitario".

No vull pensar que aquest sigui un pla ordit per ments malaltisses, organitzant una conspiració per acabar amb una part de la raça humana, però aquesta pandèmia sembla molt ben dissenyada per eliminar majoritàriament a qui tingui complicacions físiques, sigui per ser població "en risc" , pensionista o pobre. En definitiva, els "socialment" crònics, que o gasten molt o se'ls ha de pagar una pensió cada mes, resumint els que no produeixen. Si és veritat, no ho vull pensar però ho penso!

Resulta que després de les patacades de l'índex borsari dels principals parquets mundials, apareixen fons d'inversió multinacionals es dediquen a comprar accions de les principals empreses punteres en els sectors més estratègics de la societat a nivell mundial. Una jugada mestra, causes el pànic (i centenars de milers de morts), les borses histèriques s'enfonsen, compres accions a baix preu i el teu capital multiplica per 100 el poder que abans tenia.

Però anem en compte, aquests fons d'inversió també estan globalitzats. No són de corporacions d'un sol país, tots els països rics tenen els seus tentacles en aquestes organitzacions financeres. Només tenen com a missió guanyar diners "costi el que costi".

Doncs aquí estem, en ple dia mundial de la salut celebrant com quatre fills de puta de Rússia, Anglaterra, França, Xina, Estats Units, Alemanya, Suïssa, Emirats àrabs, Corea i un llarg etcètera, es lucren a compte de l'assassinat de milions de persones que deixaran la pell en la seva estratègia.

Per cert, que tingueu un feliç dia de la salut!