Arxiu del blog

dilluns, 17 de març de 2008

Resultats de les eleccions generals, ara ningú té excusa!!!

El 9 de març de 2008 es van celebrar eleccions a les Corts Generals a Espanya. Van ser les desenes eleccions generals des de la Transició, i van servir per a renovar els 350 escons del Congrés dels Diputats i 208 del Senat. Aquestes eleccions van donar pas a la IX Legislatura.

Els resultats de les eleccions generals van donar com a vencedor al Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) que va obtenir 169 escons al Congrés dels Diputats (5 més que en 2004) i un 43,84% de vots enfront del Partit Popular (PP) que va obtenir 154 diputats (6 més que en 2004) i un 39,93% de vots. Convergència i Unió (CIU) va assolir els mateixos diputats que en en 2004, 10 en total.

Sembla ser que els votants del PP segueixen votant al PP (10.169.973). Són els mateixos del 2004 i 406.829 més. I pel que fa als electors que van votar al PSOE al 2004 ho han tornat a fer, ells i 38.361 persones més, el que els dóna 169 diputats i els deixa a 7 de la majoria absoluta.

Amb aquests resultats podem veure que, en teoria, el PSOE com a partit guanyador d'aquestes eleccions, podrà desenvolupar el que venien prometent en el seu programa electoral. Desplegament de la Llei de Dependència, engegar l'estratègia global per a la integració laboral de les persones amb discapacitat i dotar pressupostàriament amb el finançament necessari per a què aquestes iniciatives acabin madurant.

Pel que fa al Partit Popular (principal partit de l'oposició), venien proposant mesures que coincidien o superaven en alguns casos a les del PSOE.

Finalment, Convergència i Unió va matisar de forma reiterada durant la campanya electoral, que els socialistes s'havien quedat curts en l'atenció a la dependència.

Ara que iniciem la novena legislatura, és el moment de començar a veure si els socialistes portaran a terme el que tenien en el seu programa electoral. També veurem si els populars seran capaços d'exercir un paper d'oposició per a, d'una vegada per totes, creure en la política social. D'altra banda els convergents haurien de demostrar si utilitzaran la seva capacitat d'influència per a afavorir la millora d'aquestes polítiques.

A veure qui compleix.
Lo Bep.