Arxiu del blog

dijous, 24 de gener del 2008

Si no ens espavilem a reformar l'IRPF, ens deixaran pelats com a joncs….

Una vegada més vull manifestar-li el nivell d'insolidaritat que tenim els catalans respecte a la resta del poble espanyol.

Doncs segons la Taula d'Entitats del Tercer Sector, es reivindica una major “correlació” entre els fons que es recullen i es distribuïxen a través de la casella de fins ‘socials’ que pot marcar-se en la declaració de la renda.

La plataforma posa d'exemple l'any 2005, en el qual a tota Espanya es van recollir 144 milions d'euros a través de la casella del 0,52% per a fins socials. De tot aquests diners, a Catalunya es van recaptar 40 milions, el 28% del total, degut “no només a la capacitat de la renda sinó per la voluntat expressa dels contribuents catalans” ja que “un 54% d'ells va marcar la casella de fins ‘socials’, mentre que la mitjana en l'Estat Espanyol va ser del 44%”. No obstant això, els diners que van arribar a les entitats socials catalanes va ser bastant menor que el que es va recollir.

Ara seria un bon moment per a veure fins a on estan disposats a arribar els partits polítics, que es presentaran en les eleccions del 9 de març a les Corts Espanyoles.

Les entitats d'iniciativa social que estan desenvolupant el seu treball Catalunya, estan patint en carns pròpies aquest desequilibri de la balança que gestiona la casella de la solidaritat social.

Si de debò hi ha partits "Nacionalistes" que pretenen ser decisius a Madrid a l'hora de facilitar un govern, que mostrin els seus compromisos d'una forma clara i evident.

Si hi ha partits "No Nacionalistes" que tenen una coalició i (se suposa) una influència amb els dos partits majoritaris en l'estat espanyol, que ens diguin que pretenen fer amb la gestió de l'IRPF a Catalunya. Tindran força per a exigir al partit estatal que cedeixi a aquest traspàs? (Com va dir aquell, la resposta està en el vent).

Si no són capaços d'aconseguir aquest traspàs, com un acte de justícia social feta a Catalunya…. Que es retirin i que no ens mengin més el coco.

És injust que una generació estigui compromesa per la precedent. Cal trobar un mitjà que preservi a les esdevenidores de l'avarícia o inhabilitat de les presents.

Lo Bep.