Arxiu del blog

dimarts, 22 de gener del 2008

El que no té feina, el gat pentina!!!

És realment patètic el que li han fet al pobre Paulino Cubero, un parat de 53 anys que vol oblidar-se que un dia va ser famós. Aquest home que va guanyar el concurs convocat pel comitè Olímpic Espanyol per a trobar una lletra a l'himne nacional.

Ell afirma que la retirada de la seva lletra mostra 'les misèries de la pàtria'. I realment crec que té tota la raó del món.

Aquest home va guanyar un concurs en el que un jurat va triar la seva lletra com emblema nacional, perquè els esportistes espanyols no se sentissin acomplexats per haver d'estar callats mentre sona l'himne de la mare pàtria.

A aquestes alçades de la pel·lícula, em sembla realment idiota que vulguem dotar de lletra una música que històricament mai l'ha tingut. L'himne de granaders, que és l'actual imne espanyol, va ser parit sense lletra. És absurd que per a seduir les necessitats d'un nacionalisme espanyol exacerbat, intentem de donar-li contingut a una música que no el té.

La lletra que va redactar lo Paulino Cubero, va ser considerada com a simplista pels intel·lectuals nacionalistes ibèrics. No encenia les virtuts del mascle ibèric i entenien que el que va fer el pobre Paulino va ser una redacció de col·legi. És que parlar de germanor i de valls verdes, no posa a ningú. I la tan aclamada testosterona del senyor Bono queda convertida en oli verge extrafi.

El president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, ha dit que "El COE segueix pensant que la proposta de dotar a l'Himne Nacional de lletra, és un objectiu fonamental, que recull les aspiracions del món de l'esport". Davant aquesta perspectiva, suggereixo al senyor Blanco que si els esportistes tenen tanta necessitat de fer alguna cosa, mentre sona l'himne nacional i les càmeres els enfoquen en primer pla, que obligui a tots ells a xiular les notes de l'himne amb profund sentiment.

Això seria realment més digne que la paròdia que estan muntant per a satisfer les necessitats de culte a l'orgull nacional amb caspa, que està faltat d'incentius. Ignorant que l'orgull és el complement de la ignorància.

Lo Bep.