Arxiu del blog

dilluns, 22 de juny de 2009

La discapacitat a 180 per hora.

A ASPID hem pogut viure una experiència d’aquestes que no et deixen indiferent. Es tracta del taller de conducció esportiva desenvolupat pel pilot de nacionalitat Andorrana (i d’origen lleidatà) Albert Llovera, que als comandaments del seu Fiat Grande Punto (cotxe oficial de la marca italiana), es va portar a terme en el circuit de terra de Lleida. L'Albert pilot amb discapacitat, que corre amb el seu equip al campionat t’Espanya de terra i participa en algunes proves del Campionat del Món, com el Ral·li Catalunya, va dirigir magistralment aquesta experiència.

En definitiva es tracta que persones amb discapacitat, alguns conductors de vehicles adaptats i uns altres no, van poder conèixer d’una forma directa com es condueix un vincle a 180 per hora en una pista de terra i com es prenen les corbes al límit del que qualsevol humà consideraria com raonable.

Aquesta activitat forma part d’un cicle d’experiències que des de l’associació ASPID es vol promoure, amb el nom de "Activitats d'Aventura". Amb aquestes activitats es pretén que persones amb limitacions funcionals puguin viure experiències especials. De manera que puguin experimentar pujades d’adrenalina reals de la mà d’experts especialitzats.

Vull destacar aquí la professionalitat i la senzillesa d’un esportista d’elit com l'Albert. Un tio fantàstic que entre altres habilitats té la de trobar sempre la solució als problemes, que sorgeixen en l’organització de les activitats en les quals ell participa.

Després de vèncer la por inicial, tots els participants van sortir entusiasmats de l’activitat i amb la sensació que s’havien quedat curts en les voltes que van donar al circuit de terra de Lleida.

En definitiva va ser un dia rodó amb un solo abrasador que feia que l’experiència arribés a ser més dura encara. Però això sí, tots es van quedar amb les ganes de repetir l’experiència i suposo que dintre d’un temps es podrà plantejar una repetició semblant.

Reconec i vull confessar que jo vaig ser un dels que no tenir els collons de pujar al cotxe. Digueu-me cagat…… Si..... I que?

1 comentari:

locarles ha dit...

Si, potser si que ets un cagat, però tens la suficient valentia per respondre a altres coses.

Salut,