Arxiu del blog

diumenge, 4 de gener de 2009

Curiosa iniciativa la de divulgar la no creença en Déu.


Al món podem observar una forma clara i objectiva, que existeix una relació directa entre l'augment de cultura a i de coneixements, amb l'augment de posicionaments ateus de la societat.

Sembla ser que la necessitat de sentir-se protegits per un ésser superior "anomenat Déu", va en relació al nivell cultural i la posició econòmica de les persones.

Així, com sembla ser que dos autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) lluiran a partir del dilluns, i fins al dia 18 de gener, el missatge "Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix la vida".

És curiós que hi ha una organització que es dediqui a recollir fons per a difondre un missatge, que aquestes altures del nivell cultural de la nostra societat, hauria d’estar més que superat. La campanya, que ja s'ha dut a terme a Londres, Manchester, Birmingham i Edimburg, està encapçalada per una organització anomenada British Humanist Association, que a l'octubre del 2008 va començar a recaptar fons per difondre aquest missatge arreu del món amb l'objectiu de sensibilitzar als ciutadans ateus, no creients i lliurepensadors en general sobre la necessitat de "fer-se visibles''.

Veurem el temps que triguen els Ayatolás de les religions presents al nostre territori (cristiana, musulmana, hebrea, etc.), a mostrar la seva intranquilitat per aquest missatge. Estic convençut que no tenen una confiança ferma en la fe del seu ramat i temen que actes com aquest, en els quals se sembra el dubte, puguin generar malestar en les seves ovelles.

En realitat aquesta associació (la British Humanist Association), també es defensa la necessitat dels ateus "de sentir-se orgullosos de les seves conviccions i de reivindicar per a ells els mateixos drets i llibertats que es reconeixen a altres ciutadans pel sol fet de posseir o manifestar unes creences religioses".

Res, que recent sortits del Nadal, anem a alimentar polèmiques.

Que Déu ens agafi confessats.