Arxiu del blog

dimecres, 30 de gener del 2008

L'espectacle començarà, posint-se els cinturons….

De vegades una grip, et permet ralentir el teu ritme de vida i fer un volt per les diferents opcions d'informació digital que estan a la xarxa.

Llegint mitjans de comunicació de diferents colors i amb una vinculació més o menys directa, amb alguna de les opcions polítiques que es presentaran a les eleccions del proper 9 de març. Observes que els sondejos d'intenció de vot que es publiquen, coincideixen en un punt molt important: que la distància entre els dos partits majoritaris, és prou curta com per a preveure que cap d'ells tindrà opció de govern amb majoria absoluta.

Al meu entendre, aquesta és una bona notícia per als ciutadans, ja que tots els governs (ja sigui el PSOE en temps del Felipe o el PP en temps de l'Aznar) han tingut legislatures nefastes, quan han tingut en les seves mans una majoria absoluta que els ha permès governar amb prepotència.

Que això sigui una bona notícia (almenys al meu entendre), no és garantia que en el desenvolupament dels pactes postelectorals, es trobi una bona relació d'equilibri amb els partits minoritaris.

Bàsicament els partits que aspiren a jugar aquest paper de facilitadors d'una opció de govern, jugaran l'opció de l'espai del centre que actualment està sense un dels aspirants a estar en aquesta zona, amb motiu de la decisió de l'ala dura del PP de desplaçar-se dos passos més ala dreta.

El PSOE en canvi, encara que ha tingut actuacions marcadament progressistes en algunes de les lleis que ha desenvolupat, no s’hi ha desplaçat tant cap a l'esquerra i si que fa marcats esforços per a ocupar la major franja possible de l'espai del centre, o esquerra moderada. Posem l'hi el nom que vulguem. El que si que patirà es el desgast de les incoherències internes que ha tingut al llarg de la legislatura.

Els partits nacionalistes, com sempre, jugaran la basa d'aconseguir una sèrie d'objectius o peces caça, que posaran al seu sac per a dur-los al seu territori.

Estem davant d’unes eleccions que els resultats que s'auguren, crearan una certa incertesa, sent el terreny millor abonat per a què a mesura que avanci la campanya electoral, augmenti la tensió en les relacions personals.

Per tant és necessari advertir que el nombre de despropòsits electorals per minut que escoltarem, establirà records difícils de superar.

Lo Bep.