Arxiu del blog

dissabte, 13 de gener del 2018

El Partit Popular i el terrorisme islamista. Coincidència?

En el que portem de segle XXI el terrorisme islamista ja ha comès dos atemptats sagnants a Espanya. Tots dos atemptats s'han produït estant en el govern d'Espanya un partit, que ha perpetuat de franquisme, com és el Partit Popular.

L'11 de març de 2004 es va produir un atemptat amb 10 explosions simultànies en els trens de rodalies de Madrid. Aquest atemptat va ser obra d'una cèl·lula islamista d'Al-Qaida, en el què van morir 192 persones i en el qual 2057 van patir lesions diverses.

Des del mateix moment de l'atemptat, el govern del Partit Popular va intentar confondre l'opinió pública, adjudicant l'autoria de l'atemptat a l'organització terrorista ETA (segons la cadena SER, era la primera vegada que un govern espanyol es dirigia per telèfon directament a periodistes per dir-los que aquest atemptat havia estat obra d'ETA), poc temps després va aparèixer un comunicat de les Brigades d'Abu Hafs al-Masri (al-Qaida), dient que l'atac era en resposta als conflictes de l’Afganistan, l’Iraq, Palestina i el Caixmir . Assenyalant a Espanya de formar part d'una croada contra l'islam, conjuntament amb els Estats Units i el Regne Unit.

Les principals hipòtesis de treball ja van suggerir la participació d'alguns membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, com la Policia Nacional, la Guàrdia Civil o el CNI, que estarien al corrent de les accions dels implicats ja que la majoria eren confidents policials, com el conductor del cotxe que va transportar els explosius que van permetre la massacre de l'11-M.

Després de 13 anys es produeix a Barcelona un altre atemptat amb segell islamista en què van morir 18 persones. Després d'una actuació eficaç del Cos dels Mossos d'Esquadra, surt a la llum que l'agent radicalitzador dels joves marroquins, va ser l'imam de Ripoll Abdelbaki És Satty, de la mateixa nacionalitat, que va actuar com a cervell organitzador de la cèl·lula terrorista.

Aquest imam ja va ser detingut el 2010 a Ceuta quan transportava 12 quilos d'haixix. L'any 2016 Abdelbaki És Satty és és relacionat amb l'Operació Xacal, per enviar jihadistes a lluitar a l'Iraq. Posteriorment la pròpia policia espanyola confirma que És Satty treballava a sou dels serveis d'intel·ligència de l'Estat espanyol (CNI), com a confident.

Per tant, jo veig un paral·lelisme entre els dos atemptats, de Madrid i de Barcelona, ​​en els quals coincideix que persones implicades en ambdós atemptats terroristes estaven a sou del CNI. A aquesta coincidència també cal sumar-hi la que en el moment de tots dos atemptats, el partit que estava al capdavant del govern espanyol era el Partit Popular.

Davant aquest cúmul de coincidències només se m'acut pensar si són coincidències pròpies de l'atzar o són coincidències desitjades?

Si són coincidències pròpies del destí, no em queda una altra sortida que lamentar-me de la mala sort que ha tingut el Partit Popular que coincideixin amb els seus dos mandats.

En canvi, si són coincidències desitjades podria entendre que, amb aquest atemptat, el Govern d'Espanya hagués volgut trobar la forma d'intervenir d'una manera directa en el procés català. Era l'excusa perfecta per neutralitzar al Cos dels  Mossos d'Esquadra, per reforçar la seva feina, introduint-hi al cos militaritzat de la Guàrdia Civil i al de la Policia Nacional.

Que és el que es va torçar perquè aquest pla no hagués tingut l’efecte desitjat inicialment? Senzillament que la policia catalana, amb el seu Major Trapero al capdavant, va fer un excel·lent treball de resposta immediata a l'atemptat, tot i no poder dissposar de tota la informació que els Cossos i Forces de Seguretat espanyols tenien.

Sempre he pensat que les coincidències ens indiquen el camí.