Arxiu del blog

dissabte, 5 de juny del 2010

Condemna post mortem a Pepe Rubianes: la pudor de la justícia espanyola.


Certament és difícil entendre els principis sobre els quals un jutge aboca tots els seus esforços, per condemnar els qualificatius "idiota" i "desgraciat" que l'artista Pepe Rubianes va fer l'alcalde de Salamanca Julián Lanzarote del Partit Popular. Aquestes declaracions es van fer en el marc del conflicte dels "papers de Salamanca".

Suposo que Pepe Rubianes, allà on sigui, ha d'estar deixant anar una de les seves sonores rialles tan característiques seves, veient en ridícul que el Tribunat Suprem està fent al remoure aquesta situació per netejar de merda, l'honor del tal Julián Lanzarote.

Realment és xocant que la justícia es dediqui a condemnar persones mortes, que casualment sempre solen ser del mateix bàndol. Ara seria un bon moment perquè el Tribunal Suprem es plantegés condemnar un assassí, també mort, com Francisco Franco, Adolf Hitler i molts altres.

Com podem veure, continuem evidenciant tics reaccionaris de la dreta cavernícola espanyola. El poder judicial continua fent evident quina és la seva posició política. Tinc molt clar el que sempre voten.

Si analitzem els motius pels quals es condemna al Rubianes, ens trobem que primer qualifica l'alcalde de Salamanca de "idiota".

Segons l'enciclopèdia de la xarxa Viquipèdia, una de les accepcions més comuna és la de "persona sense educació o ignorant". Si ens atenim a les declaracions que l'alcalde va fer en aquella època, sobre el trasllat dels papers robats a la Generalitat de Catalunya durant la guerra civil, podem confirmar que si, que un grau elevat d'ignorància ja tenia el pobre home, al creure que aquests papers formaven part de la història d'Espanya. Mai alguna cosa robada pot formar part de la història de ningú i si hagués tingut una certa educació, hauria comprès que l'acte de retornar els papers als seus legítims propietaris, és un acte de desgreuge que portava 60 anys de retard.

Rubianes també va qualificar de "desgraciat" l'alcalde salmantí. Aquest adjectiu qualificatiu fa una referència directa a una persona que "pateix una desgràcia o inspira compassió". Desconec si a nivell personal l'alcalde Julián Lanzarote patia algun tipus de desgràcia. A nivell col.lectiu és evident que ell visualitzava la devolució dels papers robats als seus legítims propietaris, com una desgràcia per a la seva comunitat. Davant la qual cosa m'inclino per la segona accepció de la definició, en la qual s'especifica que el personatge al qual s'aplica l'adjectiu "inspira compassió", ja que entenc que s'ha de ser solidaris amb les persones que el seu nivell intel lectual no els permet ser coherents en els seus plantejaments, sense perjudicar a tercers.


Vist això, considero que els qualificatius que Pepe Rubianes va fer l'alcalde de Salamanca, són perfectament coherents amb les actuacions que el senyor Julián Lanzarote va fer en aquell moment.

Per tant, em solidaritzo amb els qualificatius que va fer de "idiota" i "desgraciat" l'actor Pepe Rubianes.