Arxiu del blog

dimarts, 5 de gener del 2010

Desitjos Pirinencs per al 2010.


Per a l’any 2010 jo voldria un Pirineus en el que cap grup de població quedi exclòs de l’ús i gaudi d’uns paratges, que constitueixen la suma dels més valuosos ecosistemes existents al nostre país.

Els Pirineus de Lleida és una destinació turística prou important, tant pel seu patrimoni històric, i cultural, com per les seves belleses naturals i paisatgístiques, però sobretot, per la pluralitat, interès i atractiu dels estils de vida i de comportament dels seus ciutadans. El primer atractiu per excel·lència dels Pirineus lleidatans, és que ens proporciona una gamma d’activitats, prou àmplia com per a satisfer a totes les persones interessades en el contacte amb la naturalesa.

I és precisament per això que desitjo que puguem gaudir d’un Pirineus molt més democràtics i a l’abast de totes les persones, tenint en compte que la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat, és una necessitat que cada vegada es fa més palesa, però que només serà possible quan la societat compleixi el requisit indispensable de suprimir les barreres físiques i comunicatives.

El gaudir d’una relació directa amb el medi natural, és un dret i un patrimoni de tots els ciutadans i ciutadanes, que mai hem de permetre que sigui ignorat per part dels responsables polítics.

Per tant, per a l’any 2010 hi ha cinc desitjos que m’agradaria veure complerts:

Primer. Uns Pirineus respectuosos amb la seva gent. Que les persones que viuen allí puguin tenir les mateixes oportunitats que la resta dels ciutadans del nostre país.

Segon. Uns Pirineus sostenibles a nivell econòmic i mediambiental. És necessari que es doti de recursos econòmics i de infraestructures per a generar la riquesa necessària al territori.

Tercer. Uns Pirineus net. Que continuï sent el pulmó del nostre país com a herència a les nostres generacions esdevenidores i defensant-ho com uns dels seus valors més intrínsecs.

Quart. Uns Pirineus apte a tots els grups de població. Que es posin els mitjans necessaris perquè el dret a gaudir de la natura sigui universal per a totes les persones.

Cinquè. Uns Pirineus accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. És necessari democratitzar l’ús dels béns naturals i facilitar que les persones amb algun tipus de discapacitat puguin gaudir-los en plenitud.

Estic convençut que entre tots podem fer-ho possible.

4 comentaris:

Joan Ramon ha dit...

Hola Josep:
M'ha fet molta il·lusió poder veure el teu bloc - he vingut rebotat per l'enllaç que vas fer al de la Manyana. De fet no tenen res que veure. El teu està molt "currat" en canvi el de la Manyana el vaig fer perquè després de 10 anys de feina calia donar-hi difusió.
Però el que més m'agradat ha estat el text que has escrit. Felicitat per la bella manera d'escriure que tens. I a més a més pel contingut que toca fibra...
Ens veiem. Joan Ramon Segura

Lo Bep. ha dit...

Joan Ramon... Ens tenim que veure aviat amb lo de la signatura del conveni… però haurem d'esperar al bon temps per a posar fil a l'agulla de les rutes que ens queden pendents per fer. Salut i bon any!

joan ramon ha dit...

Dis-me quan. En principi surto de l'escola a les 5h de la tarda o un dimecres qualsevol fins a les 11 h.

joan ramon ha dit...

Ei!! No sé si s'ha penjat el comentari anterior i davant el dubte...
Quan vulguis. Surto de l'escola a les 5 h i els dimecres estic lliure fins a les 11 del matí.
JA DIRÀS ALGUNA COSA...