Arxiu del blog

dimarts, 23 de setembre del 2008

La gent ho te clar. Ara hem de vure si el govern te pebrots per veure-ho també clar.


Els anuncis del Govern sobre l'avortament i l'eutanàsia activa semblen respondre a una maniobra de distracció conjuntural davant l’agravament de la crisi econòmica. Tot i això, les coses es posen també be perquè el Govern pugui tirar-se a la piscina amb el tema de l'eutanàsia.

Segons publicava recentment La Vanguardia amb el titular "La regulació de l'eutanàsia suscita ampli suport social".

El que al principi es va plantejar com una cortina de fum per a distreure'ns de les garrotades que se'ns ve a damunt, pot ser que hagi trobat el brou de cultiu necessari a la societat, perquè el govern prengui en consideració de forma seria la regulació de l'eutanàsia activa a Espanya.

En realitat, aquests anuncis tracten de situar a l'agenda política temes en els quals el PSOE conta amb avantatge competitiu davant del PP. Són assumptes en els quals la posició dels socialistes connecta millor amb la de la majoria de la societat espanyola (a diferència del que passa, per exemple, amb el debat territorial, tan benvolgut pels populars).

En definitiva, aquestes reformes que planteja el PSOE responen en algun grau a una certa demanda social. Però l'acusació d'oportunisme no és, tot i això, gratuïta.



Si son capaços de desenvolupar de forma coherent i valenta el dret a una mort digna, potser no serà necessari viatjar com a turistes a Mèxic per a passar les vacances i, de passada, proveir-se de pentobarbital líquid, un fàrmac que els veterinaris utilitzen per a anestesiar i matar a gats i gossos. Molts partidaris de l'eutanàsia consideren que, arribat el cas, per als humans aquest és el millor cocktail per a anar-se’n d'aquest món.

Fins i tot des d'Austràlia viatja gent a Mèxic, perquè allí el pentobarbital s'aconsegueix de forma més fàcil que en qualsevol altre lloc del planeta. Els defensors del dret a morir amb dignitat expliquen que, amb pentobarbital, la persona es dorm plàcidament i, sense cap dolor, en menys d'una hora deixa de respirar.

Potser perquè l'acte més important de la nostra vida, no és altre que una bona mort. Desitjo que legislin amb celeritat i valentia.