Arxiu del blog

divendres, 17 de maig de 2013

L'eina del nazisme com a estratègia per al Partit Popular.

El Partit Popular ha començat una nova estratègia de defensa en els seus avatars polítics. Després de l'èxit electoral i social que ha obtingut amb l'estratègia de qualificar d'etarres, a qualsevol col·lectiu que s'oposés als excessos que, dia si i dia també, està duent a terme el govern espanyol.

 Qualsevol discrepància amb les accions del govern, ha estat qualificada sistemàticament com a simpatitzants amb posicions properes a la banda terrorista ETA. Qualsevol tipus de lligam era vàlid per arribar a la conclusió que ETA estava darrere de col•lectius en defensa de la Dació en pagament, col·lectius d'indignats o posicionaments de l'esquerra abertzale democràtica.

 Ara sembla que aquestes referències a ETA estan començant a quedar ridícules i tronades, en no poder disposar d'arguments consistents sobre els quals edificar aquestes acusacions. La nova línia que han ideat les ments pensants del Partit Popular, és la d'acusar a tot Déu de tenir conductes pròpies del nazisme.

Hem pogut veure com la número dos del Partit Popular, i secretària general, María Dolores de Cospedal, en declaracions al diari ABC, ha qualificat de «nazisme pur» els escraches dels que estan sent objecte diversos membres del seu partit i ha assegurat que responen a un «esperit totalitari i sectari» que recorda l'Espanya dels anys 30. Oblidant-se d’una forma deliberada que els ciutadans menyspreen els polítics a Espanya i criden a les portes perquè estan indignats i cabrejats, perquè són conscients que el saqueig immoral dels fons públics ha portat el país a la ruïna. També hauria de reflexionar sobre qui és mes nazi si el que es manifesta als carrers i a les portes de les llars contra l'abús del poder o un poder que exhaureix, saqueja, enganya, arruïna i governa de manera injusta i perjudicial.

Amb aquestes declaracions, intentar obviar que els polítics que pateixen els crits ciutadans són els que han permès el saqueig o saquejat directament les caixes d'estalvi i han estafat centenars de milers de ciutadans amb l'engany de les participacions preferents, mentre donaven suport als bancs en la seva brutal política de desnonaments, basada en lleis que la Justícia Europea ha qualificat d'injustes. Hi ha gent que s'ha suïcidat i que s'ha cremat a l'estil bonze aclaparat per la injustícia que emana del poder dels polítics. Això sí! Després resulta que els que són nazis són els ciutadans que es revelen!

 L'estratègia de la utilització del nazisme, continua amb intents de desprestigi del nacionalisme català, en fer des de Telemadrid una vinculació explícita, de les tendències polítiques i d'adoctrinament que el nazisme va establir en el seu moment, amb la utilització del llenguatge que el nacionalisme català pogués fer segons la televisió pública del Partit Popular.

 La cirereta de tot aquest pastís, l'ha posat la delegada del Govern central a Catalunya, María dels Llanos de Luna al homenatjar la Division Azul en un acte celebrat el passat dissabte 11 de maig. La dirigent va lliurar un diploma a la Germandat de Combatents de la Division Azul durant l'homenatge a la Guàrdia Civil al seu 169 aniversari, que va tenir lloc a la caserna de Sant Andreu de la Barca.

Algú va dir allò de que "pels seus fets els coneixereu". Doncs res més clars i contundent que la imatge en què s'aprecia com la delegada lliura el guardó a un membre d'aquesta organització de veterans que defensa preservar la memòria dels excombatents falangistes que es van allistar en l'exèrcit nazi per lluitar contra la Unió Soviètica durant la Segona Guerra Mundial.

Aquest és el partit que dirigeix el govern d'Espanya. Un partit al qual no li importa coquetejar amb el feixisme radical, condecorant públicament persones i organitzacions que no han mostrat cap respecte per l'avanç democràtic.

Aquesta és una prova més que la tan aclamada transició espanyola es va tancar en fals. Queden molts capítols per escriure dels excessos i crims feixistes, que han quedat impunes per protegir una oligarquia militar i civil que amb el Partit Popular en el poder es vanta d'haver sortit neta de pols.