Arxiu del blog

divendres, 6 de juliol de 2012

El Rajoy ens fotrà un bon paquet.

Espanya va malament. Resumint d'alguna manera, aquesta és l'excusa perfecta per justificar l'andanada de retallades que el govern del Mariano Rajoy està preparant per comparèixer, el proper dia 11 d'aquest mes de juliol, al Congrés dels Diputats.

Finalment s'han acabat les celebracions del circ de "la Roja", amb la qual cosa ens han tingut entretinguts fins a culminar amb un orgasme. Ara toca tornar a posar els peus a terra i despertar d'aquesta ressaca de la festa futbolística en la què estàvem.

Si senyors. Espanya és el país que ha guanyat l'Eurocopa de futbol amb la seva selecció, majoritàriament blaugrana, passant per sobre de països que també estan intervinguts o arruïnats com nosaltres. cal recordar a països com: Irlanda, Portugal o Itàlia.

Però Espanya ara ha d'afrontar els reptes que Europa li exigirà i just en aquest punt és on vull posar el dit a la nafra. La esmentada excusa perfecta (Espanya no va bé), serà l'argument principal de les retallades socials que la dreta espanyola portava anys intentant aplicar a tota la ciutadania. Això sí, procurant que les classes socials que han donat cobertura històrica al nucli més reaccionari del Partit Popular, no perdin ni un cèntim dels seus privilegis ni del seu tracte preferent. Poso per exemple els 2.000 milions d'euros que el president del banc de Santander, Emilio Botín, va evadir a paradisos fiscals i que ara tornaran nets i blanquejats.

Hi ha rumors versemblants que el bo del Mariano ens prepara un segon semestre calentet per fer-nos pujar la pressió arterial. Es parla que el Mariano i el seu equip d'operacions especials (la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, Luis De Guindos, Cristóbal Montoro i el cap de l'Oficina Econòmica, Álvaro Nadal) posaran sobre la taula un paquet de mesures per tranquil•litzar la Merkel i als mercats, encaminades a carregar les penúries a les classes mitjanes sense afectar les classes altes.

S'estan rumorejant mesures com:

  • Retall i enduriment de l'assegurança d'atur. 
  • Còmput de tota la vida laboral per cobrar la jubilació. 
  • Pujada de l'IVA. • Recàrrec fiscal en els combustibles. 
  • Eliminació de la desgravació per l'habitatge. 
  • Retall de despeses de personal a l'Administració central (complements i fons de pensions dels funcionaris). 
  • Aplicació de la reforma laboral a l'Administració (possibilitat de ERO en els ajuntaments). 
  • Control estatal de la despesa sanitària de les autonomies. 
  • Replantejament de la privatització d'AENA i Loteries. 
  • Peatges a la xarxa d'autovies. 
  • Retall d'un 10% dels funcionaris de les diferents administracions de l'estat espanyol. 
Aquestes són algunes de les mesures que han anat apareixent en diferents mitjans de comunicació al llarg d'aquesta setmana. Vull veure si el Mariano continuarà traient pit com va fer, la setmana passada, en tornar de la cimera comunitària en la qual es vanagloriava d'haver quadrat a la Merkel amenaçant amb la ruptura europea al costat del president en funcions italià Monti. Allí vam veure un Mariano pletòric de satisfacció i presumint, amb certa xuleria madrilenya, que Europa havia entès el missatge que ell li havia donat.

Doncs bé, el paquet que se'ns presentarà al Congrés de diputats el proper dia 11, serà la factura que Espanya haurà de pagar perquè Europa injecti finançament directament als bancs. Això que el "Marianico el corto" ens va vendre com una experiència d'èxit de la seva habilitat, es transformarà en un malson per a milers i milers de famílies espanyoles que es veuran afectades per la sagacitat del president del govern espanyol i del seu equip.