Arxiu del blog

dijous, 26 de novembre de 2009

La dignitat de Catalunya.


Aquest el títol de l'editorial amb la qual tots els diaris que es fan a Catalunya han sortit avui al carrer. Aquest és un acte sense precedents en la història democràtica del nostre país.

La societat civil i les principals emissores de ràdio capdavanteres amb seu a Catalunya s'han adherit a l'editorial Pro Estatut que dotze diaris catalans publiquen avui sota el títol "La dignitat de Catalunya".

Sembla ser que el redactat ha trobat els seus detractors en els mitjans de comunicació que conformen l’anomenada Brunete mediàtica (El Mundo, ABC, La Razón, COPE), molt aficionats a mesurar amb diferent rasant qualsevol moviment que sorgeixi de Catalunya i que vagi en contra del seu interès d'uniformitzar una Espanya basada en la cultura del toro.

Però també s'ha posicionat, com era d'esperar, el Partit Popular i l'Associació Professional de la Magistratura, que han coincidit a qualificar el text de pressió "intolerable" al Tribunal Constitucional.

És vergonyosa la cara dura amb la que alguns polítics pretenen acusar a la ciutadania catalana de pressionar al Tribunal Constitucional, i en canvi ells exerceixen una pressió molt més radical, bloquejant des de les Corts Espanyoles la renovació dels membres del tribunal que tenen el seu càrrec caducat des de fa més de dos anys. Per a ells, això no és pressionar al Tribunal Constitucional però l'editorial si. Senzillament deplorable!

Aquest gest que han tingut els principals diaris de Catalunya, reflecteix l'opinió per una banda amplíssima de la societat catalana i suposa una acció decidida que ha de fer-nos sentir orgullosos com ciutadans de Catalunya.

Per a mi ha estat una autèntica lliçó de ciutadania, que suposo que els partits polítics amb representació parlamentària hauran consensuat abans, però que ha de ser l'embrió sobre el qual es doni suport a una posició unànime de la classe política catalana.

Prou de complexos i comencem a dir les coses pel seu nom i a defensar d'una forma contundent la nostra dignitat com a catalans.

2 comentaris:

Babunski ha dit...

Jo trobo sospitós que els fulls parroquials del PSC com són El Periódico i el SEGRE estiguin fotuts per aquí al mig.

Babunski ha dit...

Jo trobo força hipòcrita que els fanflets del PSC com el Periódico i el SEGRE diguin el que diuen sobre la dignitat de Catalunya. Si el PSOE és el primer que es passa la dignitat de Catalunya per allà on es posen els supositoris.