Arxiu del blog

dimecres, 24 de desembre del 2008

Vaguistes de pa sucat amb oli: Quina vergonya!


És cert que les noves generacions ja no són el que eren. Pot ser que això signifiqui que jo m'estic fent vell, però m'és difícil de comprendre que joves, l'ocupació dels quals és la d'estudiar, es plantegin interrompre un tancament per a reivindicar un desacord amb el Pla de Bolonya amb l’excusa que és Nadal.

Això és el que he pogut escoltar a la ràdio quan venia del treball. Concretament es tracta que els estudiants de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona abandonen el tancament fins a després de les festes de Nadal.

Aquesta actitud, per a jo, l'única cosa que demostra és una absència de valors per a lluitar per uns ideals, que si no es tenen aquesta edat no sé quan esperen tenir-los.

Segons deia la notícia, els estudiants que continuaven tancats en la Facultat de Filosofia i Lletres de les Universitat Autònoma en protesta contra el Procés de Bolonya han decidit desocupar aquests espais de manera temporal fins a després de les vacances nadalenques.

Sembla ser que les mobilitzacions que es podrien prendre en el futur pròxim seran decidides en una altra assemblea que s'ha convocat per al dia 7 de gener, just quan tocaria tornar a les classes.

Per a justificar-se els estudiants asseguren en un comunicat que només és una petita pausa, però no un atur. Al meu entendre l'única cosa que fan és fer el “capullo”, ja que se'ls veu massa el llautó. Una colla de vagos, probablement alguns d'ells "hijos de Papa".

Ara amb la desocupació de Lletres, resulta que l'únic recinte universitari català en el qual continuen tancats estudiants és l'edifici històric de la Universitat de Barcelona. Sort que encara queden persones amb principis i es mantenen fidels als seus ideals.

Per cert. Bones festes a totes i a tots.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estàs equivocat, Bep. Aquesta acció ve a demostrar la importància que els/les joves donen a les entranyables festes nadalenques. Tanta, que estan disposats/des a abandonar la lluita per uns dies. Podríem anomenar-la treva de pau i germanor... I els que estan tancats a la central són una colla d'ateus, incrèduls i antitradicionals... això, o potser que estar més a prop del carrer Pelai i l'Fnac els facilita les compres nadalenques. Per Cap d'Any farem recompte.