Arxiu del blog

diumenge, 1 de març del 2009

El banyut del Bruc torna a besar la terra catalana.

Era la crònica d'una mort anunciada. Un equip format per una vintena de persones van enderrocar dimarts passat el toro d’Osborne del Bruc. Un acte com aquest ja havia succeït a l'agost de 2007, quan l'enderrocament del toro d’Osborne va ser reivindicat per una vintena de persones del autoanomenat grup nacionalista "La Bandera Negra".

Aquest fet ha succeït, vuit mesos després que deu veïns de Masquefa liderats pel propietari d'una serralleria del municipi, Guillermo Acosta, el tornessin a aixecar. Sembla ser que l'home va invertir hores de treball i recursos econòmics propis per a aixecar-lo al maig de l'any passat. No se si ara amb la crisi, la serralleria raja tant.

En aquesta ocasió sembla ser que aquest grup anomenat Germanor Catalana La Bandera Negra ha reivindicat en un comunicat l'autoria. L'objectiu de l’acció és mantenir el propòsit de netejar la silueta de la muntanya de Montserrat dels atacs del nacionalisme espanyol que pretenia embrutar-la.

Aquest grup de joves han anunciat que cada vegada que un símbol espanyol sigui alçat, serà abatut sense contemplacions pels patriotes catalans com mostra de la seva voluntat irreductible de defensar els nostres drets nacionals,

Realment, aquesta acció estava cantada. Ja ho vaig apuntar en un Post anterior en aquest mateix bloc.

Aquest tipus de còctels són imprevisibles. Barrejar nacionalismes (tant català com l'espanyol) i religió l'única cosa que han aconseguit fins a ara, és titulars i publicitat gratuïta per a la marca OSBORNE. Per descomptat per a aquesta marca, el cost que li pugui suposar la reparació de la seva tanca publicitària, per molt cara que sigui, serà infinitament inferior al cost d'una campanya publicitària que tingués la mateixa repercussió mediàtica que ha tingut aquest acte.

Jo aconsellaria a aquest grup de joves que en comptes de retirar-lo, es dedicaran a ridiculitzar-lo ja que això no tindria interès periodístic i a la marca ja no li seria rendible invertir a mantenir la seva dignitat i virilitat nacional espanyola.

En fi, que dimarts que ve he d'anar A Barcelona i estic intrigat a poder veure el treball realitzat.