Arxiu del blog

dissabte, 31 de maig del 2008

És oberta la veda per a la cassa del banyut del Bruc.

Hi ha molta gent que en ple segle XXI defensa la inmortalització de l'emblema comercial de la casa Osborne, que ja va ser indultat per la llei de carreteres com a signe d’espanyolitat i identitat nacional.

Llavors va ser el propi Tribunal Suprem qui va decidir polititzar aquesta imatge comercial com icona referent d'una Espanya "Una, Grande y Libre". D'aquesta forma els estrangers que visiten Espanya poden gaudir de la majestuosa silueta del banyut animal.

L'especial i pròxima relació establerta entre dos símbols nacionals com són el banyut del Bruc i la muntanya de Montserrat, han fet que s'hagin convertit en dos símbols antagònics. Això ha generat que hagin aparegut divertiments com l'assetjament i enderrocament del banyut del Bruc.

Aquest animal ha passat per les mil i una enbèfies com:

- Pintar-lo tot de color rosa, com a antídot contra la seva virilitat per a així desafinar un dels valors de l'Espanya profunda.

- Tallar-li els collons. Més o menys en la línia de
l'actuació anterior.

- Transformar-lo en una vaca holandesa. Amb el mateix
desig de ridiculitzar la seva masculinitat.

- Pintar-li tota una senyera estelada. En un intent absurd de catalanitzar una icona que es del tot incatalanitzable.

- Enderrocar-lo o mutilar-lo en multitud d'ocasions. Amb
una voluntat manifesta d'eliminar del paisatge Montserratí una imatge considerada antinatural.

En tot aquest sidral, diferents grups com els autodenominats Germanor Catalana La Bandera Negra i l’Escamot del Bruc, han reivindicat en diferents ocasions les auditories dels martiris del banyut del Bruc.

Per a sorpresa de tots, la setmana passada va ser restablida la figura del banyut, gràcies a la voluntat d'un grup de veïns de Masquefa, liderat per Guillermo Acosta (propietari d'una ferreteria), que veien ferit el seu sentiment d’espanyolitat i pel seu compte i risc van decidir tornar a aixecar la figura de l'insigne animal.

Des d'aquest blog vull felicitar don Guillermo per la seva iniciativa, ja que amb la seva actuació ajudarà a apartar als nostres joves dels vicis en els quals cauen per avorriment, i els motivarà a tornar a reorganitzar els seus escamots d'identitat nacional, per a teixir una altra trama contra el banyut.

Per tant. Vinga nois i noies que el banyut us està esperant.

Lo Bep.

1 comentari:

Anònim ha dit...

hola soc un català mès!,i voldria comentar, que durant aquest mes varem pintar el toro i en menys de 6 hores ,ja va ser reparat,suposo que per algun vei del bruc.si no no m'ho explico.aneu al lloro que hi vaig veure els "gossos" fent vigilancia,sera que no tenen res mes a fer!!aixó es la guerra!!visca catalunya!