Arxiu del blog

dilluns, 27 d’octubre del 2008

Por qué no te callas? Aquesta és l'arma que utilitza la monarquia per a defensar-se del poble.


Només vull posar en el vostre coneixement la notícia que acabo de llegir al diari El País, titulada "Declara a l'Audiència Nacional l'alcalde que va dir crápula al Rei".

Us recomano que li foteu un cop d'ull. Crec que aquesta monarquia proposada després d'una dictadura, s'està trontollant a marxes forçades.

Alguna cosa ha d'estar canviant en la joventut del nostre país quan la Universitat Pompeu Fabra rebutja la presència de la Família Real en el seu recinte. La veritat sempre sura, i aquestes generacions no han nascut amb la pressió d'haver conegut una dictadura sustentada per tres potes, formades per les faccions més feixistes de l'exèrcit espanyol, la dreta espanyola i l'església catòlica.

Segons el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) d'aquesta universitat, la Corona és una institució arcaïca i no democràtica, pel que representa un conjunt de valors incompatibles amb una institució com la Universitat Pompeu Fabra que proclama la llibertat, democràcia i igualtat.

Als súbdits reals, cada vegada se'ns fa més difícil respectar a una monarquia instaurada per un dictador que va obtenir i va mantenir el poder mitjançant un cop feixista, una guerra civil, centenars de milers d'assassinats en la postguerra i quaranta anys de brutal repressió.

Al meu entendre, aquesta monarquia va ser imposada per una falsa transició que, amb la complicitat de les cúpules dels partits suposadament d'esquerres, va usurpar el dret popular a decidir la forma d'Estat a instaurar després de la vulneració de la legalitat democràtica republicana.

Per tot això, la gent cada vegada entenem menys a una monarquia creada per a garantir la continuïtat de les estructures de dominació oligàrquica de la economia que des del franquisme, a través de la transició sense ruptura, es va imposar a les ciutadanes i els ciutadans del nostre país.

Ja se que tinc posat el dit a l'ull a la corona, però confesso que em costa acceptar a un rei que va jurar els Principios Fundamentales del Movimiento Nacional, a la dictadura de Franco.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Por supuesto, los referendums de 1976 (reforma política) y 1978 (Constitución) para ti no cuentan.

Anònim ha dit...

Es clar que compten aquests referèndums... Però només compten com a exemple del que ha suposat un segrest de la voluntat política del poble.

Es ara, que la gent no te por, quan s'haurien de dur a terme aquestes consultes al poble.

De totes formes, gràcies per fer el comentari.