Arxiu del blog

dilluns, 14 de juliol del 2008

La Expo de Zaragoza 2008 no és un prodigi d'accessibilitat.


Dies enrrera, vaig poder visitar la Expo de Saragossa, i presenta greus deficiències en matèria d'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda.

Encara que l’Expo conta amb diversos serveis específics, com són el Centre d'Atenció a Discapacitats (CAD), préstecs de cadires de rodes manuals, entrada ràpida als pavellons, ascensors i rampes mecàniques sense oblidar-nos del fantàstic treball dels voluntaris, tots aquests serveis, no són suficientment coneguts pels ciutadans.

Concretament considero molt greu que no es disposi de serveis de cadires de rodes elèctriques, ja que moltes persones que es desplacen amb crosses o en cadires de rodes manuals, necessiten d'una tercera persona que els ajudi a desplaçar-se per l'ampli recinte d'exposició. Quan vaig fer l'advertiment al Centre d'Atenció a Discapacitats (CAD), la resposta que em van donar és que ja es facilitava l'entrada gratuïta a l'acompanyant. Crec que això de la dependència no ho tenen molt ben entès.

Per altra banda, el CAD manca de retolació a la porta, el plànol de l'accessibilitat no es distribueix en els punts d'informació de les entrades, i els ascensors estan insuficientment senyalitzats".

A més de l'escassa informació, falten baranes en moltes zones, senyalitzacions que diferenciïn canvis de rasant en el terreny, existeixen rampes amb una inclinació superior a la qual marca la llei i molts més detalls que impedeixen que una persona amb dificultats de mobilitat pugui arreglar-se de manera autònoma pel recinte.

Per tot això, considero que l’Expo és un espai practicable, però no accessible, ja que aquests detalls dificulten l'autonomia personal.

Pena de país el nostre. Som capaços d'ensopegar amb la mateixa pedra infinitat de vegades.

Lo Bep.

2 comentaris:

Joaquim Bonaventura i Ayats ha dit...

L'altre problema que té Saragossa 2008 és el seu poc interès, no fotem, tanta comèdia per a res. Després no cal preguntar quins preus hi ha en els hotels. 250 euros la nit. No ho val ni tot Saragossa. Redéu quina gent...!

Anònim ha dit...

Estàs segur que ho has mirat bé això Josep? Mira què diu aquesta notícia: http://www.cocemfe.es/noticias/vernoticia.php?id=2476
La combinació COCEMFE-Rovira-Beleta és irrefutable en aquest país... vigila amb el que vas dient al bloc!