Arxiu del blog

dissabte, 26 de gener del 2008

Voleu saber quant guanya i quant treballa un diputat al congrés?

Segons l'estudi desenvolupat per IESE i ADECCO, arriben a una conclusió gens nova: Espanya és el país en el que són més llargues les jornades laborals i menor rendiment s'obté per hora treballada.

Fa uns dies vaig descobrir una curiosa pàgina web, que s'encarrega d'establir un rànquing de productivitat i remuneració econòmica, dels Ses Senyories els representants del poble espanyol al Congrés dels Diputats.

Davant aquest panorama, ja era hora que algú es dediqués a auditar el treball realitzat pels nostres representants a la cambra baixa (que diuen que és la més treballadora de les dues). També diuen que quan els partits proposen els seus candidats a senadors, ja els estan preparant la jubilació daurada. Per què serà?

Si doneu una volta per la pàgina web www.discursia.com, observareu quins són els diputats i diputades més treballadors i quins són els més golfos.

En aquest lloc d’Internet podreu trobar també les remuneracions econòmiques que perceben mensualment, dietes i desplaçaments a part (està clar).

La sorpresa me la vaig endur quan vaig veure que la diputada que menys havia treballat a les files del Partit Socialista Obrer Espanyol, era l’estimadíssima Magdalena Álvarez (ara m'explico moltes coses), i amb un salari brut mensual de 4.782,97 €.

Per part de Convergència i Unió, encapçala el rànquing de diputats poc treballadors Mercé Pigem, diputada per Barcelona, que percep un salari brut cada mes de 4.782,97 €.

Per Esquerra Republicana de Catalunya, destaca per la seva escassesa d'activitat parlamentària, o sigui per no fotre brot, el diputat per Tarragona Josep Andreu. Pel seu treball, rep un salari brut mensual de 4.782,97 €.

Felicito als creadors d’aquesta pàgina, per haver dissenyat una eina de treball, que ens permet treballar amb un cert criteri objectiu per a establir el nivell de productivitat de Ses Senyories. Quan estem a les portes d'unes Eleccions Generals, crec que seria bo que tots els electors indecisos es donessin un vol per està pàgina web. Els ajudaria a tenir les idees molt clares.

A veure si serà cert el que deia Santiago Rusinyol que: "Al treball li diuen virtut els que no han de treballar, per a enganyar als que treballen”.

Lo Bep.