Arxiu del blog

divendres, 18 d’agost de 2017

L'Estat espanyol ha jugat net per evitar l'atemptat de Barcelona?

La Unió Europea ha patit en la seva pròpia pell 6 atemptats terroristes utilitzant el sistema dels atropellaments massius. Els atemptats per ordre cronològic s'han donat a: Estocolm, Niça, Berlín, dos a Londres i ara ens ha tocat a Barcelona.

Estem parlant d'una ofensiva terrorista que té com a objectiu atacar el "benestar" de la societat europea. Per abastar un repte d'aquest calibre es necessita una poderosa infraestructura de terror a dins de les ciutats europees. Aquestes bases terroristes són enclavaments, multiculturals, on els musulmans extremistes promouen el fonamentalisme islàmic. És clar que aquest moviment disposa dels recursos econòmics suficients per acudir a l'àrea dels Balcans, on tenen les fronteres obertes amb Europa, i poden entrar i sortir sense cap tipus de problema amb l’armament comprat.

El nucli de tot el moviment terrorista està en la facilitat que tenen per aconseguir diners de l'estranger a països com Qatar i Aràbia saudita. Tots els governs d'Europa coneixen l'origen del finançament del terrorisme islàmic. La pregunta que jo em faig és: És més rendible resignar-se als atemptats terroristes que enfrontar-se a una nova crisi del petroli? A aquesta pregunta la meva auto resposta és SÍ.

Lluitar contra aquest terrorisme és difícil i necessita d'unitat dels serveis d'intel·ligència d'Europa, unitat de les forces i cossos de seguretat dels diferents estats i voluntat de compartir una informació que afecta tots els ciutadans de la Unió Europea.

Doncs bé, el President del Govern espanyol va arribar a Barcelona per "dirigir" l'operatiu antiterrorista, i el primer que fa és reunir-se a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya per celebrar una reunió amb alts comandaments de les forces de seguretat de l'Estat , però només de l'Estat espanyol i que estava composat per: Guàrdia Civil, Policia Nacional i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). La policia catalana (Mossos d'Esquadra), que és la que ha hagut de fer front a l'atac i donar resposta policial per aquest atropellament múltiple, va ser menyspreada i apartada d'aquesta reunió.

Després es despenja el Rajoy amb frases buides que sonen a burla com: "avui Espanya rep l'afecte i la solidaritat que en altres moments els altres hem compartit amb altres ciutats colpejades pel terrorisme", "no només estem units en el dol sinó també en la voluntat ferma de lluitar contra els que volen arrabassar-nostres valors ".

És evident que combatre aquest terrorisme necessitarà d'una col·laboració i solidaritat total dels diferents recursos policials de què disposa Europa. S'havia temptat a: Suècia, Alemanya, Anglaterra, França, Itàlia i Dinamarca. Per tant, els serveis d'intel·ligència europeus feia temps que informaven que Espanya tenia tots els números per ser el pròxim objectiu terrorista. D'altra banda, el propi Centre Nacional d'Intel·ligència espanyol (CNI) ja havia fet la seva travessa en la qual la ciutat de Barcelona era una de les candidates més fermes per a ser atacada. Doncs bé, malgrat tot això el Govern que presideix el Mariano Rajoy va tenir apartat al cos dels Mossos d'Esquadra del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme (CITCO) des que va començar el seu mandat el 2011 fins al passat mes de juny del 2017. Davant aquesta manca de seny del Govern d'Espanya només puc pensar que aquesta decisió només tenia una única finalitat, que no era altra que deixar a la policia catalana sense la informació necessària per poder fer la seva feina.

 
A la vista d'aquesta situació, hem sorgeixen dubtes sobre la data en què s'ha produït l'atemptat. Per què un 17 d'agost i no un 12 d'octubre? No vull tenir resposta per a aquesta pregunta, ja que després del que s'ha vist amb "Las cloacas del Estado" la meva imaginació adquireix un matís massa naïf.