Arxiu del blog

dilluns, 31 de maig del 2010

Els assassinats d'Israel continuen tenint una impunitat internacional.


Ja és molt conegut que el lobby jueu té un pes molt determinant en l'economia nord-americana, així com en l'economia internacional. I no podem obviar que el conflicte palestí-israelià es troba en una cruïlla històrica, a causa dels atacs terroristes contra els Estats Units l'onze de setembre de 2001 i les seves conseqüències polítiques en l'àmbit internacional. Que han ocasionat greus repercussions a la causa palestina.

Israel va aconseguir emmarcar el conflicte palestí-israelià en la guerra antiterrorista dels Estats Units durant l'administració de George W. Bush. Amb això, la lluita dels palestins començava a perdre la seva especificitat. El problema palestí ja no era una lluita contra la colonització o l'ocupació militar israeliana, com tampoc tenia res a veure amb la creació d'un Estat palestí.

Aquest canvi de naturalesa del conflicte ha ocasionat un greu deteriorament en el reconeixement dels drets legítims palestins, tant en lo polític com en l'econòmic i social. Pel que fa a l'aspecte polític, va significar la reocupació de Palestina, la fi del "procés de pau" i la dificultat per establir-ne un altre de nou, pel fet que Israel rebutja qualsevol pla, al mateix temps que pretén una solució unilateral del conflicte, sense la legalitat internacional. En l'aspecte econòmic i social, la situació dels palestins és encara més alarmant. Les seves condicions de vida han anat empitjorant sistemàticament any rere any, a causa del setge que l'estat d'Israel està fent sobre les vies d'aprovisionament palestines.

Els palestins, privats de la llibertat de moviment, no tenen accés als serveis de salut, d'educació, al treball ia l'alimentació mateixa. Aquesta situació s'ha agreujat especialment amb la construcció del mur que separa Israel de Cisjordània. Tot això paralitza l'economia palestina i la vida en general. Al mateix temps, Israel ha dut a terme una destrucció selectiva i sense precedents, no només d'habitatges, sinó de terres de cultiu i de la infraestructura econòmica i industrial palestina.

Amb d’aquest panorama hem de fer palesa la commoció mundial davant l'assalt, que ha tingut lloc aquesta passada matinada, per part de l'exèrcit d'Israel, contra una flota de vaixells amb ajuda humanitària per a Gaza. Que segons sembla pels mitjans de comunicació han causat més d'una desena de morts.

Israel s'està convertint en el pistoler de la Mediterrània, amb l'encobriment del Mister Marshall americà. I pel que sembla fins ara, la comunitat internacional segueix emmordassada i sense capacitat d'aixecar la veu contra aquesta massacre humanitària.

Tant l'ONU com la Unió Europea es limiten a fer comunicats de condemna dels atacs d'Israel. Sembla ser que els lobby jueus continuen demostrant la seva efectivitat, pressionant als governs en aquests temps de crisi en els quals ells tenen molt a dir.

És una vergonya que la nostra societat es mostri impassible davant la xuleria d'un govern, que se sent tradicionalment encobert pels Estats Units, per cometre qualsevol acte d'assassinat, pillatge i pirateria com el que acaben de cometre.

Els nostres governants haurien de dir alguna cosa. O es posicionen al costat d'Israel o prenen mesures en contra d'Israel. Que perdin la por d'una puta vegada i que ens diguin a la ciutadania en quin bàndol volen jugar.