Arxiu del blog

divendres, 1 de gener del 2010

Any nou i la vida de sempre.


Quan comença un any nou, les persones acostumem a posar-nos metes, a pensar en nous projectes: un estúpid resquitx d'esperança i lucidesa ens fa creure que podem, que aquest any que comença sí que podrà complir els propòsits o les frustracions de l'any que acaba. Aquest any si que aprendré anglès, aquest any vaig a posar el meu negoci (ara sí), començaré la meva dieta per a baixar els 20 quilos de més que tinc, , ja no fumaré etc, etc.

Però abans del dia de Reis la gent s'oblida de tot perquè es creua la mandra, la cervesa i algunes coses més. I d'aquí ve l'angoixa de saber-se un pusil·lànime incapaç de complir amb les seves metes, després la depressió, i ja quan la gent es comença a sentir una autèntica piltrafa, s'adóna que és novembre, i llavors comença a pensar en els propòsits de l'any nou. I d'aquesta manera entrem en un bucle sense fi de frustracions amb revisió anual com les hipoteques.

Tota aquesta acumulació de fracassos i desenganys ens fa molt més vulnerables davant els reptes que ens imposa la societat. Ens genera una sensació d'autoestima molt baixa, ens fa insegurs davant els reptes professionals i les necessitats afectives i familiars. En resum, que amuntonar contínuament frustracions derivades de propòsits mal plantejats, pot conduir-nos a l'atur laboral i social.

És realment lamentable que no es facin més sovint aquest tipus de revisions. Funcionem com les empreses, és a dir, en anualitats comptables. A l'arribar a la finalització del desembre tanquem l'exercici i fem els pressupostos per a l'any següent. I com tots sabem els pressupostos es fan justament per a no complir-los i d'aquesta forma avancem durant l'any "aquí caic i allà m'aixeco".

Jo m'he proposat per a l'any 2010 aconseguir el 100% de tots els meus cinc propòsits i d'aquesta forma acabar l'any demostrant-me la meva força de voluntat:

Primer propòsit: Aquest any deixaré el tabac. Tots sabem que el fumar mata, o almenys així ho indiquen els paquets. No consentiré que el tabac em domini. Entre altres coses, perquè no he fumat mai.

Segon propòsit: Aquest any tampoc pujaré a l’Everest. Pujar a l’Everest és un dels majors reptes que qualsevol ésser humà es pot plantejar. Però no pujar a l’Everest és la més sàvia decisió que qualsevol ésser humà pot prendre. Que cony se m'hi ha perdut al mi a l’Everest? Perquè he de putejar a un grup de Sherpes perquè em carreguin a la seva esquena i em pugin a dalt de tot?

Tercer propòsit: No vull presentar-me com a candidat a les eleccions de la Generalitat. Aquest propòsit està basat en que tinc molta feina i no em queda temps per a perdre en ximpleries. A més considero que ja hi ha molta més gent millor capacitada que jo per a perdre el temps d'aquesta forma i he de reconèixer que el perden millor que jo.

Quart propòsit: No faré campanya perquè Catalunya sigui independent d'Espanya. Perquè si Catalunya s'independitza d'Espanya... On collons estarà l'argument polític del Partit Popular perquè el votin a l'Espanya profunda?, Com podrà guanyar el Barça la copa del Rei?, Què passarà amb l'aigua del riu Segre si no pot entrar a Aragó? Potser s'acumularà i augmentar al nivell fins a inundar-nos a tots.

Cinquè propòsit: Vaig a posar-me en forma per a ser més ràpid i tenir més resistència. M'han parlat que hi ha unes bateries de 100 ampers, que milloren les prestacions dels 70 ampers que actualment tenen les bateries de la meva cadira de rodes. Així augmentaré la meva punta de velocitat i els quilòmetres que puc fer al cap del dia.

Aquests són els meus cinc propòsits que pretenc complir en aquest any 2010. Prometo posar tota la meva obstinació a aconseguir cadascun d'ells i així poder arribar al 31 de desembre d'aquest any sentint-me un home realitzat i segur de mi mateix. Prometo aconseguir-ho per collons!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt encertat. Et felicitò i endevant amb els bons proposits!!!!
Isabel

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Josep!
M'han agradat els teus proposits m'has fet venir ganes de fer els meus de manera molt semblant.
Ja t'ho comunicaré quan els hagi pensat.
Una abraçada i feliç any

Babunski ha dit...

Doncs jo sí que faré campanya per fotre el camp d'Espanya, i com més lluny millor.
Bon any!

Bep ha dit...

Bon any a tots i a totes... Ah! i gracies pels vostres comentaris.