Arxiu del blog

dissabte, 17 de gener del 2009

La Terra respira, però al final entre tots la cagarem.

Les primeres observacions globals de la màquina biològica que impulsa la vida a la Terra, estan sent utilitzades pels científics per a estudiar el destí del carboni a l'atmosfera, la durada de les estacions de creixement i la vitalitat de la xarxa alimentaria oceànica.

La vida a la terra, així com la coneixem, es dóna gràcies a un fràgil equilibri. I qualsevol acció, per petita o insignificant que creem que sigui, l’afecta d'alguna forma i tenint en compte que la diferència de temperatura que hi ha entre la regió Polar i l'Equatorial és de 50ºC. Per tant, amb l'efecte del canvi climàtic aquesta distància s'està escurçant, amb la qual cosa estem augmentant la capacitat de destrucció de la nostra biosfera.

Sembla ser que els investigadors esperen que els nous i detallats registres, que la NASA planeja continuar, els revelin les claus de com el nostre planeta vivent funciona avui dia, d'igual forma com ho han revelat els registres geològics sobre el nostre passat.

Per tant, amb tres anys d'observacions ja sé podran apreciar canvis estacionals en els nivells de clorofil·la de les plantes i de les algues, encara que encara no existirà un registre prou llarg com per a distingir cicles multi-anuals, com “El Niño”, d'altres canvis a llarg termini causats per nivells més alts de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Amb tot aquest conjunt de despropòsits, estem posant en perill la humanitat en el seu conjunt, i efectes com la deforestació porta aparellada la pèrdua definitiva d'espècies, el que implica una responsabilitat que en un moment o un altre ens passarà factura.



Aquest vídeo el vaig trovar al YouTube, és de Green Peace International, i explica que forma part de la Campanya per un món on puguem respirar. (The Campaign for a World We Can Breathe In. As a campaign like this should, the video speaks for itself. )

Avui estic emprenyat i m'ha sortit la vena verda, però de qualsevol manera anem en compte i no la caguem.