Arxiu del blog

dilluns, 22 de desembre del 2008

La violència de gènere o el declivi del mascle ibèric.


És ben cert que aquest tipus de chacras humanes, no les tens en compte fins que per algun motiu et toquen de prop.

Aquest és el cas de l'assassinat de l'Anna Garrofé, una noia del meu poble que als seus 45 anys, va ser assassinada pel seu marit en el poble de Torà on vivien.

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la violència masclista s'ha convertit en la primera causa de mortalitat entre les dones de 15 i 45 anys al món. A més, en molts altres casos la violència de gènere ocasiona discapacitats permanents que passen desapercebudes.

Recentment Fernando Grande-Marlaska, jutge de l'Audiència Nacional, va dir que cal sensibilitzar a la població, administrar una atenció integral, implantar una política d'igualtat efectiva i formar als especialistes.

Però pel que sembla, en aquest país estem ja acostumats a dictar grans lleis de cara a la galeria, per a després no dotar-les de pressupost i deixar-les només com un gran exemple de bones intencions.

Personalment crec que tenim un codi penal que ha volgut ser un dels més progres d'Europa. Però oblidant que per a tenir aquest tipus de legislació progressista, és necessari disposar de pressupostos adequats per a implantar mesures complementàries que condueixin a aconseguir els objectius de l'eliminació de la violència de gènere.

És ben cert que tenim pretensions de General i paga de soldat ras.