Arxiu del blog

diumenge, 11 de maig del 2008

L'estudi que ens descobreix la sopa d'all amb Avecrem.

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació Joan Saura, va encarregar recentment un informe sobre "Actituds polítiques i comportament electoral a Catalunya", per a combatre l'abstenció i l'allunyament entre la política i la ciutadania. Té pebrots la cosa!!! Que els polítics en actiu (tant govern com oposició), necessitin un informe per a saber que és el que els passa als catalans i a les catalanes per a no anar a votar és d'una miopía digna de ser operada immediatament, encara que l’hagi de pagar la Seguretat Social.

Personalment em sembla molt bé que es gastin recursos públics en estudis i informes perquè algú s'assabenti de com estem, però per sobre de tot de; per què estem així. Però hem sembla que els polítics, això ja ho deurien de saber perquè en principi ens van presentar uns programes electorals on ells ja havien reflexionat, el com afrontar el nostre futur més proper.

Segons sembla, aquest document final proposa que institucions, administracions, partits polítics i mitjans de comunicació adoptin mesures per a ser més transparents, participatius i clars. I que sent més responsables rendeixin comptes de les seves actuacions davant de la ciutadania. Doncs al meu parer el document en qüestió ens descobrirà la sopa d'all, perquè el que proposa és senzillament el que qualsevol professional de la política hauria de tenir com missió en les seves accions. Algú haurà cobrat un munt d'euros per a escriure una llista de obvietats que sembla que els únics que no les coneixien són els propis polítics.

Jo em pregunto: Que esperaven després del circ de l'estatut, dels trens de rodalies, de la Llei de Dependència? Lo normal és que els ciutadans estiguem farts que ens facin combregar amb rodes de molí.

Davant d’aquesta mediocritat dels polítics (insisteixo tant govern com oposició), crec que el primer que comenci a ser coherent amb el que pensa i amb el que fa, triomfarà més que l’Avecrem.

Lo Bep.