Arxiu del blog

divendres, 29 de febrer del 2008

La xiqueta del Rajoy o l'espantall de la dreta espanyola.

Considero que Rodríguez Zapatero no és res de l'altre món com líder polític, però Mariano Rajoy fa que Zapatero sembli fins i tot un líder carismàtic. I per a evidència les cantades polítiques que el líder del Partit Popular ha anat acumulant al llarg de la legislatura.

Quan el José María Aznar va haver de decidir qui era el seu successor (amb escassa imatge democràtica, tot sigui dit), tenia tres opcions per les que apostar:

La primera era l’Angel Aceves (conservador on n’hi hagi), però tenia el perill de ser un home intel·ligent i ambiciós, que tenia el seu punt de mira posat a arribar a altes quotes de poder i una vegada allí implantar la seva opinió. Tot un perill pel teatre de titelles de l’Aznar.

La segona era Rodrigo Rato (pragmàtic i amb grans suports empresarials), el seu perill era que és un home molt intel·ligent i amb una excel·lent agenda de contactes amb les famílies més riques del país (Abelló, Botín, Koplovic, Alba, Entrecanales, Etc.). Però el seu tarannà era conciliador i moderat. Va ser un perill per a la ultradreta d'Aznar. No seria prou bon noi i aniria a la seva.

El tercer i últim candidat era “Marianico el corto”, o sigui Mariano Rajoy, que era d'un nivell d'intel·ligència molt comú i una persona que no disposava de recursos propis, tant econòmics com de capacitat personal. Llavors aquest era el perfil adequat per a liderar un govern que pogués ser teledirigit des de la FAES.

El pobre Mariano li hagués encantat poder fer-se un equip amb gent de centre dreta, com Gallardón, Piqué, Matas o fins i tot el mateix Rato. Però com no tenia on caure mort, va haver de navegar per aquests paratges de la política al ritme que li imposaven la FAES d'Aznar i la Conferència Episcopal espanyola.

Per aquest motiu hem pogut veure sortides esperpèntiques del pobre Mariano, amb lo del seu cosí el Físic per a emetre opinions que neutralitzessin la teoria del canvi climàtic. Com recordareu ell va admetre que no tenien ni idea del canvi climàtic però que segons el seu cosí, Físic de formació, això era una collonada.

Ara se'ns despenja amb el de la seva xiqueta, per a opinar sobre el fenomen de la immigració. Segurament Rajoy ja sabrà -perquè la dada procedeix d'un informe recent del Ministeri de Treball- que dos de cada tres mainaderes són estrangeres. I que la majoria de les dones que cuiden nens o són treballadores de la llar procedeixen de països que no pertanyen a la Unió Europea. També sabrà que, segons la recull la revista Consumer, "el 90% de les cuidadores de persones depenents són immigrants que accepten cobrar salaris més econòmics i realitzen llargues jornades de treball".

Per tant, arribo a la conclusió que aquesta dreta atrotinada i caduca, és la culpable que avui pugui relluir una esquerra mediocre i pseudo fatxenda.

Desgraciadament al món de la política es fa cert aquell vell adagi japonès que diu "En política sempre hem d'optar entre dos mals".

Lo Bep.